Op een koude winterochtend vind ik niets zo lekker als een kom dampende pap. Je begint je dag zo vol energie en houdt lang een verzadigd gevoel.
Meestal maak ik pap van haver (of een ander graan zoals gierst, quinoa of boekweit) met plantaardige melk (zoals bruine rijst-, haver-, kokos- of amandelmelk) specerijen (zoals kaneel, speculaaskruiden, raw cacao of vanille) en seizoensfruit. Nu kies ik bijvoorbeeld vaak voor appel, peer, granaatappel, (gegrilde) banaan of bessen (uit de diepvries). Seizoensfruit is niet alleen goedkoper maar bevat ook meer voedingsstoffen. Voor extra eiwitten en gezonde vetten top ik mijn pap met een handje noten, een lepel notenpasta, kokos, raw cacao nibs, hennepzaad of pompoenpitten.
Hieronder mijn favoriete combinaties (op willekeurige volgorde):
- Chai boekweitpap
- Carrot cake ontbijt uit de oven
- Groente-boost: zoats met gekarameliseerde peer & pecan
- Good old havermout met appel & kaneel / eiwitrijke super havermout met gestoofde appel
- Tropische ‘Bounty’ havermout
- Gierstpap met kardemom, pistache & gekarameliseerde banaan
- Gebakken appel & blauwe bes havermout
- Havermout met matcha, banaan & kokos
- Graanvrije pap van chiazaaad & banaan
- Havermout met bloedsinaasappel, vanille & pure chocolade
Zin om flink uit te pakken? Met deze crumble maak je gegarandeerd indruk. Houd je meer van hartig? Denk dan aan quinoa muffins, eiergerechten zoals omelet, zoete aardappel toast of zelfs soep.
Wat is jouw favoriete ontbijt in de winter?
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
- Zoats met peer & pecan
- Boekweit chai pap
- Matcha havermout met banaan
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Pingback: Havermout met bloedsinaasappel, vanille & pure chocolade |