Aziatische zoete aardappel soep

Deze zalige soep met een Aziatisch tintje is een heerlijk lunch of diner gerecht. Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het geen familie van onze oude vertrouwde ‘Hollandse’ aardappel.

Zoete aardappel is een bron van goede koolhydraten, bevat veel vezels en heeft een lage glycemische index (waardoor het je bloedsuikerspiegel met rust laat).

Deze gezonde knol bevat onder andere veel beta caroteen, vitamine C, vitamine B6 en kalium. Het smaak licht zoet, zacht en romig en kan in zowel hartige, als zoete gerechten verwerkt worden. In dit soepje combineert het heerlijk met het romige van de kokosmelk en de pit van het rode pepertje. Voor een herfstig tintje kun je de zoete aardappel ook door pompoen vervangen. 

Ingrediënten:

  • 500 gram zoete aardappel met schil, in blokjes (of vervangen door pompoen)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2e tot 1 rode peper (afhankelijk van hoe pittig je het wilt), zaadjes verwijdert en fijngesneden
  • stukje gemberwortel, fijngesneden
  • kokosolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 750 ml bouillon (van bio kippen/groente bouillon blokjes)
  • sap van 1 limoen
  • optioneel: voeg aan het eind wat gamba’s of garnalen toe (voor extra eiwitten), garneren met verse koriander

Bereiding:

  • snijd de ui in stukjes en bak even aan (in een grote soeppan) in wat kokosolie
  • voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak kort mee
  • voeg de aardappelblokjes toe en bak ook even mee
  • voeg de bouillon toe en laat 15 minuten koken totdat de aardappel net gaar is
  • voeg de kokosmelk toe
  • pureer met de staafmixer tot het een gladde soep is
  • breng op smaak met limoensap en eventueel nog wat zeezout

Enjoy!

 

zas1

7 gedachtes over “Aziatische zoete aardappel soep

  1. Pingback: Zoete aardappel uit de oven | Personal Foodcoaching

  2. Pingback: 10 x Recepten met pompoen |

  3. Pingback: Pompoensoep met rode linzen |

  4. Pingback: Hyggeweek |

  5. Pingback: 10x de lekkerste verwarmende ontbijtjes |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s