Ervaringen van cliënten

Lees hier ervaringen van cliënten binnen de verschillende begeleidingsvormen van Personal Foodcoaching.

Personal Foodcoaching

“Na het horen van de goede ervaringen van mijn schoonzus, was ik enthousiast om aan de slag te gaan met mijn voedingspatroon. De online coaching van Marianne sloot hier goed bij aan! Na het invullen van een uitgebreide vragenlijst en aanleveren van mijn voedingsdagboek kreeg ik een uitgebreid plan terug gestuurd. Een plan waarbij echt goed rekening wordt gehouden met je persoonlijke voorkeuren en omstandigheden, in mijn geval het geven van borstvoeding. Daarnaast werd de coaching vooral gericht op het ontwikkelen van kennis rondom gezonde voeding. Dit vond ik erg prettig!! Niet alleen schema’s die je kunt volgen, maar juist zelf je kennis verder ontwikkelen om gezondere keuzes te maken. Ik heb dan ook nu, aan het eind van de coachingsperiode, het gevoel dat ik zeker nog stappen kan gaan maken. Maar dat ik nu de kennis bezit om hier zelf mee aan de slag te gaan!”

Chantal

 

Personal Foodcoaching

“Marianne haar advies heeft mij meer gebracht dan mijn doelen waren. Ik wilde mijn
maagklachten laten 105580315_10222598015809527_8911935116533456692_overdwijnen en blijvend van kilo’s af zijn. Ik ben ontzettend blij met Marianne haar advies. Ze coacht je er prettig doorheen, in kleine stapjes en passend op mij als persoon. Zij maakt je doelen halen een makkie waarbij je extra energie krijgt van de weg ernaartoe. Zij gaf mij kennis over voedsel en een gezonde levenswijze, waarbij een gezond gewicht voor jouw levenswijze ontstaat. Geen calorieën tellen en geen focus op kilo’s. Met veel plezier sta ik door haar coaching nu in de keuken en geniet ik van de koekjes en biertjes in het weekend.” 
 
Sanny 

 

5-wekenplan Puur Gezond & Stralend

“Ik heb het 5-wekenplan incl. de coaching gedaan. Fijn om zo’n leidraad te hebben met een duidelijke weekplanning, met uitgewerkte recepten en een thema die centraal staan. Ik heb jouw coaching als erg prettig ervaren. Je bent erg betrokken (elke week een mailtje van je hoe het gaat, heel fijn!), een fijne support, geeft duidelijke uitleg en vele bruikbare tips.” 

Nienke

Personal Foodcoaching

“Al jaren heb ik last van maag/darmklachten. Een hoop ziekenhuisonderzoeken verder was de conclusie: je hebt reflux en PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom). Twee dingen waar je als volwassene niet veel mee kan en waar je mee moet leren leven. Ik kreeg van de dokter een formulier mee met wat punten waar ik op kon letten en kreeg de tip om naar een diëtiste te gaan. Ik ben toen zelf gaan uitzoeken welke manier van voedingscoaching het beste bij mij past. Een collega tipte mij eens op de site van Marianne te kijken. Dit heb ik gedaan en ik werd direct enthousiast van haar manier van werken. Op basis van natuurlijke voeding. De keuze was dan ook snel gemaakt en ik heb gekozen voor de e-foodcoaching.

De eerste 4 weken van het voedingsplan moest ik helemaal terug naar de basis. Geen gluten, geen suiker, geen lactose. Deze eerste 4 weken zijn mij zwaar gevallen, maar waren wel vol te houden. Over een hongergevoel hoef je je absoluut geen zorgen te maken, dus dit was dan ook zeker het probleem niet. Ik moest leren om helemaal anders te kijken naar voeding. Alle pakjes lezen, ieder recept opzoeken. Ik ben een lekkerbek en at echt heel veel producten met suiker. Mijn lichaam moest daardoor afkicken van suiker. Ik had van tevoren geen idee dat je verslaafd kan zijn aan suiker, maar dat is dus echt. Dit is een periode in het begin waar je even doorheen moet, maar daarna ben je er heel blij mee. Natuurlijk heb ik af en toe nog zin in iets lekkers, maar ik weet nu ook dat er gezonde varianten zijn die ik nu net zo lekker vind. Ik ben er ook achter dat mijn voeding zo ontzettend veel invloed heeft op mijn maag en darmen. Ik heb meer energie en heb nog maar zelden last van maag/darmklachten. Af en toe eet ik iets ongezonds, maar door de goede balans kan ik dit veel beter verdragen. Het voedingsplan geeft je voldoende ruimte om zelf te experimenteren met producten, om er zo achter te komen wat je wel en niet kan verdragen. Na 4 weken begin je met experimenteren. Uiteindelijk resulteert dit in een gebalanceerd voedingspatroon die helemaal bij jou past. Je nieuwe voedingspatroon wordt dan een way of life en kost je geen moeite meer.

In dit proces word je begeleid door Marianne. Marianne reageert snel en is heel betrokken bij het hele proces. Je kan haar altijd mailen met je vragen en je krijgt altijd een duidelijk antwoord. Ze vraagt je regelmatig hoe het met je gaat en geeft tussendoor tips en lekkere recepten. Superfijn! Het plan is heel duidelijk omschreven en voor iedereen te begrijpen. De coaching was dan ook top! 13495482_10210058442126988_1363636743497642538_o

Ik kan het iedereen aanraden om een traject bij Marianne te volgen. Ook wanneer je geen klachten hebt. Je leert op een gezonde manier te eten en ik ben van mening dat dit voor ieder lichaam goed is. Bereid jezelf goed voor op deze periode en zorg dat je omgeving weet dat je hiermee bezig bent, want nee het is niet altijd makkelijk in het begin. Als het eenmaal in je systeem zit, draai je je hand er niet meer voor om en gaat het vanzelf. Even investeren dus, maar je hebt er de rest van je leven profijt van.”

Danique Fisscher

Personal Foodcoaching 

“Na jaren van zeuren, klagen en ‘miepen’ over buikpijn, darmkrampen en gênante winderigheid was de maat vol: ik ging er iets aan doen. Via een oud-collega had ik de website van Personal Foodcoaching gekregen. Zij was erg positief over de hulp die ze van Marianne kreeg en raadde me aan om ten minste een kennismakingsgesprek aan te gaan. Gewapend met een lijstje klachten toog ik naar Nijmegen. Al tijdens het kennismakingsgesprek kon Marianne verbanden leggen tussen mijn eetpatroon en bepaalde klachten. En nog belangrijker, ze kon ook goed uitleggen waarom ze dacht wat ze dacht.

Ik had namelijk behoefte aan duidelijke informatie en zinvolle tips om mijn eetpatroon aan te passen. Dat mijn eetpatroon beter kon, stond buiten kijf. Ik wist alleen niet hoe. En van zoektochtjes op internet zakte de moed in m’n schoenen. Tijdens onze vervolggesprekken had Marianne praktische lijstjes, heerlijke recepten en fijne tussendoortjes voor me klaar liggen waar ik vanaf dag 1 zelfstandig mee uit de voeten kon.

De maand waarin ik zuivelvrij, glutenvrij en suikervrij at, was een openbaring. En niet eens zo moeilijk vol te houden als ik dacht. Nu – enkele maanden later – heb ik mijn eigen invulling van de 80-20 regel gevonden: ontbijt en lunch zijn vrij van alles (hooguit gezoet met natuurlijke suikers) en meerdere avondmaaltijden per week zijn recepten van Marianne of zelfbedachte varianten daarop. Zo houd ik ruimte om ook te genieten van taart op m’n werk, een pizza en biertjes met vrienden of een ‘echt’ dessert in een restaurant.

Waar ik Marianne ronduit dankbaar voor ben:

 • bijna geen buik- en darmklachten meer
 • een paar kilo kwijt
 • een betere huid
 • veranderde smaakbeleving: zoet is vaak te zoet en vind ik gewoon niet lekker meer
 • etikettenkennis
 • goede en lekkere vervangers voor zuivel
 • voedzame maaltijden: ik heb langer een ‘vol’ gevoel waardoor ik veel minder tussendoor snoep
 • lekkere tussendoortjes: de ‘powerballs’ zijn voor mij dé ontdekking van 2015
 • zelfkennis: ik weet nu waar mijn lijf minder goed tegen kan en kan dus ook zelf kiezen hoe ik daar mee om ga. Het voelt onwijs goed om in control te zijn! IMG_5326

Mocht dit een te hoog ‘halleluja’-gehalte voor je hebben, dan wil ik nog graag het volgende delen. Mijn zusje promoveert aan de Universiteit van Maastricht op de relatie tussen obesitas en diabetes en doet onder andere onderzoek naar gezonde/gebalanceerde eetpatronen. Ze was erg te spreken over de adviezen van Marianne, zowel in gevarieerdheid van haar recepten als de begrijpelijke informatie die ze erbij geeft. Dat is voor mij voldoende externe bevestiging van mijn positieve ervaring met Personal Foodcoaching.”

Marinka van der Kolk

4-Wekenplan Puur Gezond & Slank

“Gezond & Slank in vier weken. Zou het echt kunnen? Klonk wel erg aantrekkelijk. Ik wilde wel eens wat proberen, aangezien ik nog enkele kilo’s baby(zwangerschaps)vet bij me droeg en die helaas niet vanzelf verdwijnen. Op facebook kwam ik Marianne haar pagina tegen en las ik over het puur gezond & slank plan. Ik was altijd wat tegen het minderen/vermijden van koolhydraten, maar voor twee tientjes durfde ik het wel aan om eens een gokje te wagen.

Na het lezen van een duidelijke beschrijving besloot ik er de volgende dag direct mee te beginnen. Die dag had ik meteen een bbq en verjaardag, maar ik had mentaal een knop omgezet en kon alle lekkernijen prima weigeren. Met Marianne haar duidelijke beschrijving overleefde ik de eerste week prima. Heel waardevol vond ik de smoothierecepten. De opmerking over het toevoegen van gezond vet was voor mij echt een eye-opener. Eigenlijk heb ik heerlijk gesmuld. Wat een heerlijke recepten en wat een variatie. Ik heb genoten van de noten, groenten, soepen en salades.

Natuurlijk waren er in het begin wat koolhydraat-afkickmomentjes. Mij heeft het onwijs geholpen om tegen iedereen te vertellen waar ik mee bezig was. Ik hield het vol omdat ik me steeds fitter ging voelen. Ook was er tussentijds per e-mail contact met Marianne en kreeg ik nog praktische tips.

Na vier weken was er een mooi resultaat: een ander, veel gevarieerder eetpatroon, vier kilo kwijt, veel energie erbij en heerlijk gegeten! Ik kan het iedereen aanraden.”

Marlous

4-Wekenplan Puur Gezond & Slank 

“Voordat ik aan het voedingsplan begon was ik echt verslaafd aan koolhydraten. Niet een klein beetje, maar echt gi-gan-tisch. Zo erg, dat mijn familie mijn “lintworm” een eigen naam wilde geven. Want waar gaan al die boterhammen, aardappelen en pasta’s heen? Ik had wel gemerkt dat ik jaar na jaar elke keer een paar kilootjes aankwam. Ik vond dat best vervelend, maar ben echt anti-diëten dus ik wilde niets doen waar ik niet achter stond. Het feit dat ik niet van sport houd hielp ook niet echt mee. Toen ik het voedingsplan van Marianne zag viel het me op dat het niet ging om “zo snel mogelijk afvallen”, maar om het gezonde eten en het veranderen van je voedingspatroon. Ik besloot om het gewoon een kans te geven.

Toen ik het documentje toegestuurd kreeg schrok ik wel een klein beetje. Want dit was totaal het tegenovergestelde van wat ik normaal gesproken at. Maar ik besefte me al snel dat dit waarschijnlijk de reden was waarom ik niet tevreden was met mezelf. Het beperken van koolhydraten leek in het begin onmogelijk, maar ik heb me er gewoon doorheen geslagen(al zeg ik het zelf)! Ik besloot om me zo goed mogelijk aan het voedingsplan te houden en er helemaal voor te gaan.

Ik had echt verwacht dat het zwaar zou worden in het begin, maar gek genoeg viel het me best mee! Waarschijnlijk is dit het verschil tussen een “dieet” en een voedingsplan. Je bent bewust bezig met je eetpatroon en probeert deze aan te passen. Maar wel op de manier die bij jou past. De grootste verschillen die ik heb gemerkt waren de koolhydraten en de suikers die ik echt veel te veel at. Ik had echt het gevoel dat ik tijdens het voedingsplan minder moeheids dipjes had. Daarnaast denk ik ook dat het gewoon heel goed voor me is geweest om eens totaal iets anders te proberen en in te zien dat er meer is dan alleen maar brood en pasta. Er zijn zeker dingen die ik heb aangepast in mijn leven. Ik ben helemaal van brood afgestapt omdat het me eigenlijk prima beviel. Als ik een dagje uit ga, dan geniet ik er gewoon van en dan eet ik ook gewoon een lekker broodje hoor! Het advies van Marianne was de 80-20 regel. Als je 80% van de tijd op let met wat je eet mag je 20% even genieten als je bijvoorbeeld een uitje hebt. Dit heb ik echt nodig en ik merk dat ik me hierdoor ook niet meteen schuldig voel. Naast de koolhydraten probeer ik veel meer natuurlijke suikers te gebruiken (en drink ik veel minder cappuccino met suiker). Natuurlijk zijn er ook dingen die gewoon bij mij horen en die ik niet kan loslaten, maar ik denk dat het voor mij het belangrijkste was om nieuwe dingen uit te proberen en een goede balans te vinden.

Ik heb het voedingsplan al een aantal weken geleden gevolgd, maar probeer nog zo veel mogelijk toe te passen van wat ik heb geleerd. Ik ben in die weken ook nog eens bijna 4 kilo afgevallen (so much win) en daar wil ik in combinatie met sporten toch nog iets meer van maken. Daarnaast vond ik dat Marianne echt de tijd nam voor je. Ik had een aantal vragen over koolhydraten en wat andere dingen en ik kreeg een super uitgebreide mail terug. Je merkt dat dit haar passie is en dat ze er ontzettend veel over weet. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat het een geslaagde periode was en dat ik heel veel heb opgestoken! 753a0fc8fb8b37c51d533f10aa723d98

Ps. De foto die je hier ziet (rechts) was echt mijn favoriete lunch. Gebakken eitjes met zalmsnippers, bosui en spinazie.”

Ramona

Personal Foodcoaching

“Al een lange tijd had ik veel buikklachten. Ik probeerde er zelf achter te komen wat dat kon zijn, maar ik was eigenlijk alleen maar met mijn eetpatroon aan het rommelen. Daarnaast wilde ik ook een aantal kilo’s kwijt raken en sloeg daarvoor zelfs maaltijden over. Allemaal totaal niet handig.. Ik viel daar niet van af en de buikklachten werden alleen maar erger. Oke, ik ben er klaar mee; tijd voor professionele hulp! Ik heb me aangemeld bij Marianne voor de E-foodcoaching waar ik serieus vanaf het eerste moment super blij mee ben geweest! Precies wat ik nodig had.

Na het invullen van een intakelijst, wat me op sommige dingen al aan het denken liet zetten, moest ik één week lang een eetdagboekje schrijven. Ik heb deze heel strikt bijgehouden en naar mijn idee dacht ik ook elke dag; nou, eigenlijk best gezond gegeten toch?. Maar toch heb ik in die week regelmatig buikpijn gehad. Ik vond dat toen niet zo erg want ook dit noteerde ik in mijn eetdagboekje wat een handige hulpmiddel was voor Marianne.

Uiteindelijk heeft Marianne mij een 3 wekenplan voorgeschreven. Ik heb dit plan heel goed doorgenomen en ben er echt goed voorbereid ingegaan. Ik bereidde me wel steeds per week voor. Ik kreeg anders te veel informatie in één keer. Voordat ik begon heb ik veel verantwoorde basisproducten in huis gehaald. Daarnaast had ik mijn eetkast zo ingericht, dat ik alle dingen die ik niet mocht hebben, niet zou zien liggen.

Door steeds alle weken goed voorbereid in te gaan, heb ik geen een week slecht ervaren. Daarnaast waren de tips van recepten die Marianne mij had gegeven, ook allemaal erg lekker! Naar mijn idee waren mijn borden veel meer belegd dan voorheen.

Tijdens de 3-weken-plan had ik een moment dat ik niet precies wist wat ik moest doen. Ik was in eerste instantie geneigd om dan zelf maar iets uit te bedenken. Ineens dacht ik eraan dat ik natuurlijk een personalfoodcoaching had dus ik mailde Marianne. Binnen mum van tijd had ik een reactie van Marianne en gaf ze me goede tips die ik op dat moment precies nodig had! Dat was voor mij even het besef dat het fijn was om iemand achter de hand te hebben want als ik zelf iets had moet bedenken, had ik denk ik een verkeerde keuze gemaakt.

Ik vond het daarnaast ook erg fijn dat Marianne regelmatig naar mij mailde om te vragen hoe het met mij ging. Daardoor bleef mijn motivatie sterk aanwezig.Na de 3 buikpijnloze weken was ik ook nog eens een aantal kilootjes afgevallen. Helemaal fijn! Toen dacht ik nog even: ‘oke, en nu?!’ Maar toen had ik alweer een mail van Marianne met een vervolg-voedingsplan. Echt waar, super handig met veel goede tips! Ik neem dit plan overal mee naar toe zodat ik als ik het even niet weet terug kan vinden in het voedingsplan. Op die manier hoop ik steeds bewuster te worden van een verantwoord eetpatroon voor mij.

Tot nu toe gaat het mij erg goed af! Ben veel nieuwe receptjes rijker, op een verantwoorde en leuke manier met eten bezig en zit vol energie. Ik heb tot nu toe nog steeds geen buikklachten gehad en zit daardoor 10 keer lekkerder in mijn vel!”  fiekevannunen

Fieke

4-Wekenplan Puur Gezond & Slank 

“Mijn halve leven ben ik al bezig met mijn gewicht. Steeds maar aan de “lijn” om er een paar kilo af te krijgen. Ik had geen overgewicht maar voelde mij toch prettiger met een kilo of 4 minder.

Regelmatig lukte dat ook en viel ik een paar kilo af om die vervolgens weer aan te komen in de maanden na de lijnperiode. Ik had ontdekt dat minder eten en het gebruik van light-producten geen blijvende oplossing boden en het jo-jo effect bleef.

Een aantal maanden geleden ben ik begonnen met het beperken van koolhydraten. Ik voelde me na een aantal weken een stuk energieker maar ik viel er niet van af.
Totdat ik door een collega getipt werd op de website “personalfoodcoaching.nl”. Ik was meteen fan.

Het 4 wekenplan gaf me een schema om me aan vast te houden. De enthousiaste en snelle aanpak van Marianne gaven me het doorzettingsvermogen om mijn voedingspatroon aan te pakken. In het dossier staan veel tips en bruikbare recepten. Ik ben mijn kilo’s kwijt en een blijvende gezonde levensstijl rijker.
Bedankt Marianne!”

Liesbeth

Personal Foodcoaching

“Hoewel ik geen concreet probleem had met mijn eetpatroon, was ik al een tijdje op zoek naar iemand die me kon begeleiden bij het vinden van de juiste voeding. Een zoektocht op internet leverde vooral een lijst aan diëtisten op, die stuk voor stuk gericht waren op afvallen of allerlei eetproblemen. Ik was daar echter niet zo in geïnteresseerd, maar had vooral behoefte aan iemand die me betrouwbare informatie zou kunnen geven over wat nu precies goede voeding is. Zeker omdat er over voeding zo veel verschillende verhalen de rondte gaan, vond ik het lastig om zelf uit te vogelen wat nu precies goede keuzes zijn en hoe je je daaraan houdt. Gelukkig was daar Personal Foodcoaching!

Mijn doel was dus vooral om beter te weten wat goede voeding is. Ik wilde graag meer energie uit voeding te halen en ik was specifiek benieuwd naar wat ik op sommige momenten het beste kon eten (bv. net voor het sporten). Na een mailtje aan Marianne van Personal Foodcoaching kreeg ik heel snel een reactie en heb ik een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Ik wilde graag persoonlijk begeleiding, omdat dat mij het meest effectief leek. Bij het doornemen van mijn voedingspatroon gaf Marianne al direct aan wat juist goede dingen waren en wat nog verbeterd kon worden, allemaal op een zeer positieve en opbouwende manier.

Nadat ik een periode precies had bijgehouden wat ik allemaal at, kwam Marianne op grond daarvan bij de volgende afspraak met een super uitgebreid persoonlijk voedingsadvies, helemaal toegespitst op mijn voorkeuren en mogelijkheden. Tevens had ze allerlei ideeën voor tussendoortjes en broodbeleg op een rij gezet en een lijst gemaakt van spullen die handig zijn om in huis te hebben. Het weekend erop was het daarom heel makkelijk voor mij om in de winkel alle juiste spullen in te slaan, ik hoefde simpelweg mijn door Marianne gemaakte lijstje maar af te lopen! Heel wat handiger dan zelf bedenken wat nu allemaal goed zou zijn. De meest opvallende tip daarbij vond ik dat juist allerlei producten die je speciaal koopt omdat je denkt dat ze goed zijn (zoals magere yoghurt of repen voor snelle energie), helemaal niet zo veel voor je blijken te doen als dat ze beloven. Vaak zit er in dit soort producten vooral veel suiker, waardoor je op korte termijn wellicht een opleving krijgt, maar op langere termijn hier duidelijk minder aan hebt.

Ik ben vervolgens meteen met het persoonlijke advies aan de slag gegaan, waarbij Marianne voor allerlei producten die ik vaak gebruikte, alternatieven had aangedragen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het in het begin natuurlijk lastig is om allerlei ‘vaste’ producten, die je gewend bent om te eten, ineens ‘moet’ laten liggen. Bij veel dingen niet eens omdat ze per se zo lekker zijn, maar ook omdat het nu eenmaal gewoontes zijn. Gelukkig bieden de adviezen van Marianne ook genoeg ruimte voor lekkere tussendoortjes! Gedurende de eerste week begon ik me wel wat slap te voelen, wat erop duidde dat mijn lichaam begon te reageren op mijn nieuwe eetpatroon. Op zo’n moment merk je pas hoeveel suiker je binnenkrijgt zonder dat je er bewust van bent en hoe je lijf daar kennelijk op reageert. Daarna voelde ik me gelukkig duidelijk beter en al snel begon ik hele positieve effecten te merken. Doordat mijn voeding nu stukken voedzamer is (in plaats van gericht op ‘snelle energie’), heb ik meer energie en minder last van plotseling opkomende honger. Het is daarom bijvoorbeeld veel makkelijk om nog even te gaan sporten na het werk. De basis is nu veel beter, waarvoor ik Personal Foodcoaching erg dankbaar ben!

Dus wat je doelen ook zijn: Marianne zal je hier uitstekend bij kunnen helpen en biedt zeer uitgebreid, nuttig en direct bruikbaar advies op maat, waar je snel vruchten van plukt!”

Een zeer tevreden klant

Personal Foodcoaching 

“Via de bootcamp, facebook kwam ik uit bij Marianne. Ik wilde een voedingsuitdaging en specifieke adviezen voor nog gezonder eten rondom het sporten (had last van honger) en stiekem wenste ik een rustigere huid na 20 jaar (zware) acne. Geen suiker eten had mijn huid al sterk verbeterd, maar ik wilde meer.

Marianne heeft de detox week erg goed begeleid en daarna specifieke adviezen gegeven over hoe ik mijn huid zou kunnen verbeteren. Het is gelukt, wanneer ik netjes volgens de richtlijnen eet heb ik een rustige huid, zowel in gezicht als op de rug. Het valt mijn omgeving ook op en om eerlijk te zijn moet ik zelf nog wennen aan mijn nieuwe gezicht, maar ik word er erg blij van. Wel reageert mijn huid direct als ik iets eet wat eigenlijk niet ‘mag’. Hierin moet ik nog een balans vinden, wat wil ik wel eten en vooral wanneer, en wanneer eventjes niet. DSCN1623

Verder heb ik leuke ideeen qua eten en drinken opgedaan. Ik ben fan van linzen en kikkererwten en de cashewnotensap is mijn favoriet.”

Annelies Schalkwijk

4-Wekenplan Puur Gezond & Slank

“Het vier-weekse programma Puur Gezond & Slank van Personal Foodcoaching gaf me precies de leidraad en de eye-opener die ik nodig had. Ik at namelijk al behoorlijk gezond (veel groenten, veel eiwitten en gezonde vetten) maar ik bleef te zwaar, had last van mijn darmen en mijn energieniveau liet ook te wensen over. Toen ik het boekje doorlas werd me meteen duidelijk waar het mis ging bij mij. Als echte (snelle) koolhydratenjunkie was ik tot dan toe toch nog niet echt bereid geweest flink te minderen, afgezien van brood. Eigenlijk at ik naast al die gezonde dingen nog heel veel (snelle) koolhydraten. En daar kwamen mijn extra kilo’s, snaaitrek en energiedipjes vandaan. Ook kon ik nogal los gaan op Griekse yoghurt en kaas van grasgevoerde koeien, want tja, dat was toch gezond? Door het programma van Marianne begrijp ik dat ik daar best af en toe van mag genieten maar dat ik de hoeveelheden echt moet beperken als mijn taille me lief is.

De leidraad die het programma me gaf, in de vorm van duidelijke richtlijnen waar je per maaltijd en per dag ongeveer uit kan kiezen en wat je in welke week mag, gaven mij genoeg input om vier keer een weekmenu samen te stellen bestaande uit de bijbehorende recepten en eigen recepten die voldeden. En…wat voelde ik me meteen goed!
Het beperkt koolhydraten eten geeft me echt een steady energieniveau. Doordat eiwitten en gezonde vetten naast groenten de boventoon voerden, had ik nauwelijks honger, terwijl ik niet eens grote porties at (en nu nog eet).

Precies wat ik eigenlijk verwachtte maar niet durfde te hopen. Ik ben in die vier weken 4,5 kilo afgevallen. Moeiteloos. En ik heb veel lekkere makkelijke recepten toegevoegd aan mijn ‘normale’ repetoir, dankzij de recepten van Marianne. Daardoor heb ik in die eerste vier weken mijn weekmenu’s kunnen verfijnen. Ieder mens is tenslotte anders en iedereen wordt blij van verschillende dingen op verschillende momenten van de dag. Ik heb nu een hoop herhaalnummers die me het in fase 3 en daarna heel makkelijk maken. Ik weet nu precies wat ik in huis moet halen om de hele week voldoende gevarieerd te eten.

Na de vakantie, de enige drie weken in het jaar dat ik de teugeltjes meer heb laten vieren dan de 80/20 regel, was ik gewoon opgelucht om weer even van voor af aan te beginnen om weer helemaal op het goede, gezonde en energieke pad te komen. Deze keer met kant-en-klare uitgewerkte en iets aangepaste weekmenu’s van de eertse ronde dus het kost me totaal geen moeite! Ik was niet heel veel aangekomen in de vakantie maar ik had ook nog niet helemaal bereikt wat ik wilde. Dat gaat me met Puur Gezond en Slank zeker lukken!

Na een jaar zoeken heb ik dankzij Marianne van Personal Foodcoaching het eetpatroon gevonden dat me echt heel goed doet! Bedankt daarvoor!”

Nadinefoto

Personal Foodcoaching

“Een jaar geleden hebt ik een workshop Foodcamp van Marianne bijgewoond; ik ben toen geïnspireerd geraakt om bewuster met mijn voeding om te gaan. Ik ben me gaan verdiepen in Paleo en ik heb een poging gedaan om gezond te gaan eten. Dat ging een paar weken goed maar daarna ging ik toch weer de verkeerde keuzes maken. Dit jaar word ik 40 en ik was het helemaal zat, ik was half paleo aan het eten en voor de rest ongezond. Dat schoot dus helemaal niet op.

Ik had mezelf als doel gesteld om voor mijn 40e bewuster en gezonder te gaan leven en ook een aantal kilo s af te vallen. Alleen lukte me dat niet, dus ben ik op de website van Marianne gaan kijken naar de mogelijkheden. Ik heb haar gemaild en mijn situatie uitgelegd. Snel kreeg ik daarop een reactie en hebben we afgesproken om E-foodcoaching in te zetten.

Daarvoor moest ik een intake formulier en vragenlijst invullen en 7 dagen lang een eetdagboek bij houden. Vervolgens kreeg een ik een eetplan voor 3 weken. Vooral de eerste week, de detox week, vond ik spannend maar het was allemaal goed vol te houden en het zijn smakelijke recepten. Als ik vragen had mailde ik Marianne, ze gaf altijd snel een reactie met een duidelijk antwoord op mijn vragen en met tips. En ook achtergrond informatie waarom ik iets beter wel of niet kant eten. Die achtergrond informatie hielp me om de juiste voedings keuzes te maken. Na deze 3 weken kreeg ik een persoonlijk voedingsplan met tips en handvatten. image

Ik ben Marianne echt dankbaar voor de inzichten, coaching en inspiratie die ze heeft gegeven! Ik zit lekkerder in mijn vel, ben een paar kilo afgevallen en met de 80-20 regel kan ik blijvend een gezond eetpatroon aanhouden.”

Anneke van den Brink

 

Personal Foodcoaching

“Voordat ik begon aan personalfoodcoaching had ik erg veel last van buikklachten. Ze waren vaak onverklaarbaar en daarom besloot ik actie te ondernemen. Naast het oplossen van mijn buikklachten wilde ik ook nog wat kilo’s afvallen. Dit probeerde ik al langer maar het lukte me niet om af te vallen zoals ik wilde. Ik bleef een beetje hangen op hetzelfde gewicht.

Ik kreeg een heel duidelijk plan waar ik zelf mee aan de slag kon voor drie weken. Ik vond het erg leuk om zelf creatief bezig te zijn in deze weken. Het was soms wel even zoeken naar de juiste producten, wat mocht ik wel/ niet? Het was een totale andere levensstijl die ik me aan moest leren en daarover had ik natuurlijk veel vragen. Ik kon Marianne altijd mailen en kreeg ook heel snel antwoord. Dat was heel fijn want op die manier had ik snel duidelijkheid over mijn eetpatroon.

Ik ben nu ongeveer 5 weken verder en kan het nog heel erg goed volhouden. In de eerste drie weken viel ik drie kilo af. Omdat ik nog meer wil afvallen en mijn vragen wil blijven stellen heb ik ervoor gekozen om tot eind van dit jaar begeleiding te houden, zodat ik altijd kan mailen voor mijn vragen.

Al met al zit ik veel lekkerder in mijn vel. Ik heb de afgelopen weken helemaal geen buikpijn gehad en we zijn er achtergekomen dat mijn buikklachten hoogstwaarschijnlijk voortkomen uit de gluten die ik at. Ik voel me fitter, sport veel en ben een tal van recepten rijker!”

Kim van Kessel foto pfc

Personal Foodcoaching

“Enige tijd geleden kwam ik op de site van Personal Foodcoaching terecht van Marianne Elfrink. Ik was zoekend naar een plan om gezonder te eten, meer energie te krijgen en wat af te vallen. De mogelijkheden om daar aan te werken vond ik op deze site. Ik mailde Marianne en kreeg al heel snel antwoord. Ik koos voor de E-Foodcoaching. Marianne stuurde mij een uitgebreide vragenlijst en vroeg me een week mijn eetpatroon bij te houden. Nadat ik dat had gestuurd kreeg ik een plan voor drie weken. Ik schrok toen ik mijn persoonlijke plan kreeg en heb t even laten bezinken. Marianne begreep dat en mailde me t rustig te bekijken en te laten weten wat ik er van vond en wanneer ik wilde beginnen. Ik nam de stap en wat ben ik er blij mee!!
Het viel me niet mee als ik eerlijk ben. Vooral de koffie en zoetigheid miste ik erg, maar na een paar dagen ging dat steeds beter. Al vrij snel merkte ik dat ik geen bloedsuikerdalingen meer heb, meer energie heb, ruim 5 kilo lichter ben en me minder gejaagd voel. Als klap op de vuurpijl ook na jaren af van mijn chronisch verstopte neus!
Na de drie weken stuurde ze mij een uitgebreid plan waar ik veel houvast aan heb. Alle uitleg over valkuilen, achtergrond informatie over gezond eten, goede punten uit mijn eetpatroon en verbeterpunten. Alle mogelijkheden in een plan waar ik echt mee vooruit kan!
De afgelopen tijd heeft Marianne me steeds gesteund en antwoord gegeven op alle vragen waar ik tegen aan liep.
Ik kan dan ook iedereen die op zoek is naar een gezond eetpatroon aanraden contact op te nemen met Marianne.
Het heeft mij zoveel gebracht dat ik dat graag op deze site wil delen. Marianne, nogmaals dank!”

Mariëlle

Personal Foodcoaching

“Life-changing! Vele diëten, uithongeren en probeersels verder schreef ik een mailtje naar Marianne. Help! Niet alleen had ik de wens om mijn laatste kilootjes kwijt te raken, maar ook zou ik graag verder door het leven gaan zonder buikkrampen na maaltijden. Een uitdaging leek mij. Toen ik mijn eetdagboek invulde dacht ik nog “ ik eet toch best wel gezond”. Gezond betekende voor mij; het nuttigen van lightproducten maar vooral niet teveel eten. Het was dan ook even wennen dat ik te horen kreeg dat ik meer moest eten. Tijdens mijn drie weken plan werd ik me iedere dag een stukje meer bewust van de betekenis van gezond. Natuurlijk heeft iedereen een eigen invulling van dit populaire woord, maar door de achterkant van producten te ontcijferen werd ik steeds wijzer. In werkelijk 80 % van supermarktproducten wordt suiker (in honderd verschillende benamingen) verwerkt. Nu heb ik ook zeker ups en downs gekend tijdens het volgen van het plan, je lichaam moet wennen aan een nieuwe levensstijl. Na drie weken at ik per ongeluk een pasta wat toch tarwemeel bevatte en Tadaa, daar waren de buikkrampen weer. Een ontdekking wat vele voedingsveranderingen met zich meebrengt, maar zeker niet onhaalbaar. Inmiddels schrijf ik dit stukje met mijn behaalde streefgewicht en een gelukkig & buikpijnvrij leven!”

Inge van der Heijden

image

Personal Foodcoaching 

“Al een tijdje was ik bezig met Bootcamp en had 2 ‘Foodcamps’ bijgewoond. Mijn vriend heeft coeliakie en dus aten we al veel glutenvrij thuis. De stap naar meer Paleo eten leek dus eigenlijk niet zo groot en ik wilde graag een aantal kilo kwijt. Ik besloot de online coaching te gaan doen en was blij verrast door de uitgebreide vragenlijst die ik thuis gestuurd kreeg. Op een zondagmiddag kreeg ik mijn ‘programma’. Hup, naar de winkel en die grapefruits inslaan. In de weken die volgen verloor ik 5 kilo, werd tientallen heerlijke recepten rijker en voelde me duidelijk energieker na het ‘stoppen’ met koffie en alcohol (dat laatste heb ik inmiddels toch wel weer met mate opgepakt hoor….). Ik ben nu 2 maanden verder en merk dat ik structureel gezondere keuzes maak. Ik eet geen brood maar salades of kwark, gebruik geen suiker meer in recepten, maar hoogstens wat honing of kokosbloesemsuiker. De taartjes en cakejes die voortdurend op mijn werk voorbij komen zijn een ‘no go area’ voor me (en iedereen weet dit!), en ik eet alleen nog maar pasta of aardappelen wanneer ik een keertje uit eten ga. Ik ben nog steeds aan het afvallen en het kost me geen enkele moeite doordat ik af en toe snoep van mijn havermout cupcakes of zelfgemaakte chocolade….hmmm!”

Suzanne

1510964_580836061995358_1743903166_n

Personal Foodcoaching 

“De strijd met mijn overheerlijke Slavische gevulde paprika’s en vele andere lekkernijen heb ik opgegeven.Toen ik jong was, kinderen, werk, huishouden… ging het me makkelijk af, geen last van overgewicht. Maar nu, 65 jaar, gebrekkige gezondheid. Wat nu? En toen kwam mijn lieve vriendin op de koffie en maakte me attent op het werk van Marianne.
Nu maar eerst,  DANK JE WEL MARIANNE,  wil ik zeggen. Bedankt voor de zachte,toch vastberaden duwtje in de rug, duwtje in de goede richting. Door je onvermoeibare interesse, kunde, adviezen en aanwijzingen kan ik melden dat ik:
– Na mijn eetpatroon van overheerlijk ongezond naar heerlijk gezond heb gewijzigd, ben in paar weken, paar kilo afgevallen ondanks de hypothyreoidie.
– Als van zelfsprekend liet ik alles staan wat niet goed voor mijn lichaam was.
– Smaakpapillen werken beter, proeven gaat beter.
-Energie terug
-Zelfvertrouwen terug
-Inzicht gekregen door zelf op onderzoek te gaan wat gezond is en wat minder,of niet gezond is.
Ik stop,want het is te veel om op te noemen wat je zoal terugkrijgt als je je voor inzet om gezond te eten.
Daarnaast de overheerlijke ditjes en datjes die ik altijd kan terugvinden op je site.
Geweldig, dank je wel voor al je moeite en je gezond verstand.”

Lieve groet,

Slavica Reppas-Jovicevic

Quick Fix

“’Waar ga ik beginnen?’ dacht ik toen mijn Quick Fix kreeg. Het is een ontzettend uitgebreid advies met veel tips voor het verbeteren van je eetpatroon. Inmiddels ben ik een paar maanden verder en denk ik nog dagelijks aan het advies. In stappen heb ik al Marianne haar tips opgevolgd. Ik hou me niet overal braaf aan maar er zijn zeker structurele veranderingen. Zo drink ik vrijwel geen suiker meer, let ik goed op alle verpakkingen en probeer ik zoveel mogelijk ‘pakjes en zakjes vrij’ te koken. Natuurlijk glipt er hier en daar nog wel eens wat tussendoor. Maar ik zou niet meer terug kunnen naar hoe ik voorheen at. Echt een aanrader aan iedereen die gezonder wil gaan eten!”

Floortje Stulp

portret Floortje1

Personal Foodcoaching  

“Eind april van dit jaar was ik zover: ik wilde al een tijdje graag weer wat beter in mijn vel zitten na twee bevallingen en nu was ik klaar om daar ook daadwerkelijk iets aan te gaan doen. Ik schreef me in bij Nijmegen Bootcamp. Om lekkerder in mijn vel te zitten, mijn conditie weer op te bouwen en om wat af te vallen. Hiervoor is de combinatie met goede voeding van belang en onderdeel van Bootcamp is daarom de maandelijkse Foodcamp.  Marianne verzorgde deze bijeenkomst en er kwamen flink wat eye-openers voorbij. Je denkt gezond te eten, maar ondertussen krijg je bijvoorbeeld onnodig veel slechte suikers en vetten binnen. Ik vond de presentatie interessant en ging met de tips aan de slag. Uiteraard kun je zelf via kookboeken en websites van alles uitvogelen over goede voeding. Ik vond het echter lastig om in te schatten wanneer en hoeveel je moet/kan eten en toch wat kilo’s kan verliezen.

Ik wilde nu echt doorzetten en besloot Marianne te benaderen voor begeleiding. Zij maakte een drie weken plan waarmee ik zelf aan de slag kon. In eerste instantie vond ik het wat lastig, want in het plan worden geen dagmenu’s gegeven, zoals met veel diëten wel het geval is. Maar eigenlijk was dat wel zo prettig, want je krijgt wel de noodzakelijke handvatten voor de juiste voeding en combinaties, maar je kunt zelf bepalen hoe je dit binnen de gegeven kaders invult. Daarbij eet je gewoon zoveel  als je trek hebt, dus niet beperkte hoeveelheden. Het is niet de bedoeling dat je honger lijdt!

De eerste week stond een milde detox op het programma. Geen koffie was misschien nog wel het lastigst! Maar ook geen snelle koolhydraten, geen rood vlees, geen wijn, geen zuivel. Het was dus wel even doorzetten, maar toen ik er eenmaal goed mee bezig was, ging het steeds gemakkelijker. Het was leuk om te zoeken naar nieuwe “eetplanproof” recepten. Met het drie wekenplan bouw je langzaam op naar een normaal eetpatroon, waarbij je gezond en ook lekker eet zonder alle troep die in veel producten zit. Tijdens de drie weken was Marianne op vakantie. Gelukkig mailde ze me tussendoor en kon ik de vragen stellen die ik tussentijds had. Na de drie weken zat ik stukken beter in mijn vel en was ik zes kilo afgevallen.

Doel bereikt dus. Alleen, nu moest ik het zien vast te houden. Marianne mailde mij na de drie weken mijn personal food file met tips gebaseerd op mijn specifieke eetpatroon van voor de drie weken zodat mijn nieuwe eetstijl blijvend zou worden. En inmiddels zijn we bijna twee maanden verder en heb ik het al die tijd prima kunnen volhouden. Zoals gezegd, komt dit denk ik vooral omdat je leert zelf de juiste combinaties te maken en je dus zelf al snel op de juiste wijze je inkopen doet. En je bent je veel bewuster van wat je koopt, waarbij opvalt in hoeveel producten bijvoorbeeld suiker zit. Ik heb ook niet het idee dat ik niets ‘mag’. Natuurlijk, bepaalde producten eet ik niet of nauwelijks meer (brood, pasta, snoep), maar daarvoor zijn zoveel even lekkere maar gezondere alternatieven, dat het me geen moeite kost. Oke, op vakantie in Frankrijk heb ik af en toe echt wel een lekker croissantje, stukje stokbrood of een crepe gegeten en wijn gedronken. Zolang je met mate dit soort dingen doet, kun je best af en toe even van je eetplan afstappen (en in mijn geval: ik ben geen kilo aangekomen. Dat was voor de eerste keer ooit na een vakantie!).

De begeleiding door Marianne was heel prettig. Ik kon te allen tijde mijn vragen mailen en kreeg altijd snel en duidelijk antwoord. Op internet vind je veel sites over paleovoeding. Ik vind dat sommige mensen wel heel radicaal alles uit hun menu gooien. Marianne hanteert daarin mijns inziens een veel minder rigoureuze eetstijl, waarbinnen ook plaats is om zonder schuldgevoel af en toe iets ongezonders te nemen (de 80/20 regel). Ik kan het iedereen dan ook van harte aanbevelen om eens een kijkje op de site van Marianne te nemen en, als je er meer uit wilt halen, je door haar te laten begeleiden.”

Irene Larooy

IMG_0248

Quick Fix 

“Via vrienden op Facebook kwam ik bij de pagina van Personal Foodcoaching. Waar regelmatig een leuk recept of een tip wordt gepost. Het trok gelijk mijn aandacht dus ging ik verder kijken op die pagina en de blog ervan. Ook zag ik dat er een mogelijkheid was dat een deskundige/professional mijn voedingspatroon onder de loep zou nemen. Dit leek mij heel interessant omdat ik last had van vreetbuien die wekelijks terug kwam. Hierbij werkte ik haast alles naar binnen.

Ik ben erg geïnteresseerd in voeding en gezondheid en lees er dus graag artikelen. Bovendien werk ik op een sportschool waar ik regelmatig nieuwtjes hoor en lees. Hierdoor had ik het idee dat ik wel gezonde en verantwoorde keuzes maak wat voeding betreft.
Ondanks mijn kennis en ervaring met betrekking tot voeding had ik het idee dat ik nog meer kon leren. Dus ik nam contact op met Marianne en ik mocht 7 dagen lang mijn voeding bij gaan houden. Elk hapje, stukje moest afgewogen worden en opgeschreven worden. Dit vond ik best vermoeiend, maar ik werd zodoende wel meer bewust van wat ik at en wanneer ik dit at.

Na afloop kreeg ik antwoorden en feedback op mijn hulpvraag.
Ik kreeg hele positieve feedback op wat ik eet. Ik eet inderdaad erg gezond en lijk best veel kennis te hebben over natuurlijke voeding zonder al teveel troep er in. Dat vond ik heel leuk om te lezen.
Daarbij kreeg ik ook hele handige tips om mijn voedingspatroon te verbeteren.

Ik kon zien en merken dat Marianne er echt tijd in had gestoken om op alle vragen in te gaan en aan de tips en adviezen heb ik zeker veel gehad! Ze had feedback over verschillende voedingsmiddelen en hier ging ze individueel op in. Met uitleg op een manier dat iemand met weinig kennis van het menselijk lichaam bijvoorbeeld, begrijpt. Ook gaf ze tips over hoe ik het dan wel zou kunnen zien en waar winst te behalen is. Ik was erg enthousiast over quick fix, ze kijkt naar mijn idee ook niet alleen naar het gemiddelde maar naar de persoon zelf. Vandaar zijn er ook voorafgaande een aantal vragen over de persoon zelf.

Een Quick fix raad ik iedereen aan, ook als je het idee hebt dat je het heel goed doet, het valt altijd te verbeteren en het is goed om er met een andere blik naar te laten kijken, door iemand die er ook daadwerkelijk voor heeft gestudeerd, zoals Marianne bijvoorbeeld!”

L.

 

7 gedachtes over “Ervaringen van cliënten

 1. Pingback: Healthy op reis |

 2. Pingback: Aanbieding Puur Gezond & Slank + Detox Dossier |

 3. Pingback: Pagina niet gevonden |

 4. Pingback: Veggie omelet + aanbieding |

 5. Pingback: Verjaardagsaanbieding! |

 6. Pingback: Waar ik jou als natuurvoedingsdeskundige bij kan helpen |

 7. Pingback: 8 jaar Personal Foodcoaching + kortingsactie! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s