About

Welkom op mijn website! Ik ben Marianne Elfrink (1990), de persoon achter Personal Foodcoaching. Ik heb mijn opleiding tot natuurvoedingsadviseur succesvol afgerond en ik ben in augustus 2012 mijn praktijk in foodcoaching begonnen in Nijmegen. Sinds juni 2019 woon ik (samen met mijn vriend en dochter) in het mooie Zutphen en hier is dan ook nu mijn praktijk gevestigd. Naast mensen helpen op hun reis naar een gezonder eetpatroon houd ik mij bezig met food-fotografie, food styling & recept-ontwikkeling van gezonde (maar vooral lekkere) recepten. Ook volgde ik een studie Orthomoleculaire voeding voor kinderen en zwangeren; iets waar ook echt een grote passie van mij ligt. UNADJUSTEDRAW_largepv_1a951

Mijn interesse in voeding komt voort uit mijn persoonlijke ervaringen met mijn gewicht en mijn gezondheid. Op 8 jarige leeftijd ging ik voor het eerst naar een diëtiste en wat volgde zijn jaren van diëten en de daarbij behorende gevoelens van schuld, schaamte en onzekerheid. De meeste diëten onder de zon heb ik wel geprobeerd; van Dokter Frank, Sonja Bakker tot de Schijf van Vijf. Het hielp allemaal niets en zorgde alleen maar voor veel verwarring, een negatief zelfbeeld en een gecompliceerde relatie met eten.

Ook kreeg ik op jonge leeftijd te maken met ernstige pijn- en vermoeidheidsklachten. Dit zorgde opnieuw voor een zoektocht; dit keer naar verlichting van mijn klachten. Jaren later werd ik er door een arts op gewezen dat ik met verandering van mijn voedingspatroon mijn gewichts- en gezondheidsproblemen positief zou kunnen beïnvloeden.

Langzaam maar zeker begon ik mijn eetpatroon te wijzigen: light-producten, pakjes & zakjes, vetvrij, afhaalmaaltijden, 0% vet drinkyoghurt en suiker maakten plaats voor écht eten: verse groenten, fruit, noten, zaden, gezonde vetten en eiwitten van goede kwaliteit. Ik kwam daardoor op mijn natuurlijke gewicht terecht en kon daarnaast ook merken dat ik met deze nieuwe manier van eten mijn gezondheid kon ondersteunen. Mijn interesse was gewekt: ik begon er steeds meer over te lezen en besloot er een studie over te volgen en zo van mijn passie mijn werk te maken.

Belangrijk in mijn praktijk en recepten is dat eten vooral leuk en lekker blijft; niet kauwen op een droog blaadje sla en een wortel. Ik vind dan ook dat er ruimte moet zijn om te genieten van voedingsmiddelen waar je écht blij van wordt. Ook als het producten zijn die doorgaans niet als ‘gezond’ worden bestempeld. Juist die vrijheid en het niet vervallen in verbieden van producten zorgen voor een gebalanceerd eetpatroon. Restricties zorgen voor stress, een gecompliceerde relatie met voeding en werken op de lange termijn dus averechts! Want je kunt zoiets niet langdurig volhouden.

Door met name anders naar voeding te kijken en te kiezen voor voeding die voedt in plaats van alleen maar vult, is er winst te behalen op veel fronten. Pure & natuurlijke voeding, dus zonder pakjes en zakjes staat centraal en vormen de basis. Op deze website vind je daarnaast gezonde maar vooral lekkere recepten, informatie over voeding, tips & tricks die stuk voor stuk aansluiten bij de adviezen & visie van Personal Foodcoaching. Meer over mijn filosofie lees je hier.

De meeste recepten op deze blog zijn glutenvrij, (geraffineerde) suikervrij, koemelkvrij en passen meestal binnen een vegan/oervoeding lifestyle (hoewel ik zelf geen stroming strict volg of dit adviseer); soms met vlees of vis maar ook vaak vegetarisch of helemaal vrij van dierlijke producten. Daarnaast vind je recepten & extra inspiratie op de facebookpagina & instagram account van Personal Foodcoaching. Wil je persoonlijke begeleiding (eventueel via e-mail) bij het veranderen van je eetpatroon? Ga je liever meteen van start met een kant-en-klaar eetschema? Ben je op zoek naar een food fotograaf of recept-ontwikkelaar? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met me op, ik help je graag op weg!

Copyright, Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink.

5 gedachtes over “About

  1. Pingback: Anti-dieet dag | Personal Foodcoaching

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s