Puur Gezond & Stralend Zwanger e-book

Een e-book van maar liefst 72 bladzijdes met daarin volop informatie over voeding rondom de zwangerschap (met aandacht voor 4 fases: preconceptie, zwangerschap, postpartum en borstvoeding) en 40+ zalige recepten (van ontbijt, lunch, diners tot snacks en drankjes) die alle fases ondersteunen! In deze reels op Instagram laat ik je graag een aantal van mijn favoriete recepten uit het e-book zien. De meeste recepten gebruik ik dagelijks/wekelijks! Ik hoop dat ze ook bij jullie thuis uiteindelijk uitgroeien tot geliefde familie maaltijden zoals ze dat bij ons inmiddels zijn. Het fijne aan dit e-book vind ik dat alle recepten voor alle periodes geschikt zijn; je kunt dus mixen en matchen ongeacht in welke fase (preconceptie, zwangerschap of postpartum) je je bevindt (soms met een kleine aanpassing maar dit geef ik dan aan). De recepten zijn stuk voor stuk zeer rijk aan voedingsstoffen wat sowieso bijdraagt aan je algehele gezondheid en kunnen ook ondersteunend werken bij het krijgen van een regelmatige menstruatiecyclus. Ook na je zwangerschap en postpartum periode kun je het dus blijven gebruiken en veel van de recepten zijn ook uitermate geschikt voor dreumesen en oudere kinderen. Zo is onze dochter van bijna anderhalf gek op de ijzerrijke bolognese en de cashew & greens pasta! Zelf heb ik dus ook recent alle 4 de fases die in het e-book besproken worden doorlopen en daarmee kan ik jullie hopelijk weer beter helpen! Voor de zwangerschap van onze dochter kregen wij helaas te maken met herhaalde miskramen, iets waar ik meer over vertel in dit e-book in de hoop dat het anderen kan helpen.

In het e-book vind je:

  • 25 pagina’s aan achtergrondinformatie en adviezen qua voeding tijdens de voorbereiding op een zwangerschap (preconceptie periode), de zwangerschap, de postpartum periode en bij het geven van borstvoeding. Ik besteed o.a. aandacht aan zo gezond mogelijk leven (zowel jij als je partner) de 3 maanden voorafgaande aan conceptie (mocht dit mogelijk zijn in jouw situatie), wat te doen tijdens zwangerschapmisselijkheid of cravings, hoe zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen in de postpartum periode na de bevalling (enorm belangrijk om tekorten te voorkomen) en hoe jezelf goed te voeden wanneer je borstvoeding geeft en het proces daarmee te ondersteunen. Ook neem ik je mee in de pregnancy proof voorraadkast, koelkast en vriezer en vertel ik meer over het belang van o.a. een stabiele bloedsuikerspiegel en een gezonde darmflora. Ik vertel je wat je beter niet kunt eten wanneer je een zwangerschapswens hebt of al zwanger bent en welke voedingsstoffen juist wél belangrijk zijn en waar je ze in kunt vinden. Ook vind je er een hele pagina aan bloedsuikervriendelijke zwangerschapssnacks in en neem ik met je door hoe je een gebalanceerde maaltijd bouwt. Ten slotte deel ik mijn favoriete boekentips met je mocht je nog meer informatie willen.
  • Maar liefst 40+ (!!) ondersteunende, voedzame recepten. Van ontbijt, lunch, diner, snacks en zoetigheden. Allemaal gericht op jou voorzien van zoveel mogelijk voedingstoffen en daarmee bouwblokken voor jouw (toekomstige) baby. Denk aan havermout, smoothies, chiapudding, soepen, salades, stoofgerechten, curries, zoete lekkernijen en warme drankjes. Veel ook vriezer proof zodat je in de postpartum periode niet ook nog in de keuken hoeft te staan. Alle recepten zijn nieuw (op 1 na, de milky mommy havermout die je ook hieronder ziet, maar deze moest er gewoon in!).
  • De recepten zijn stuk voor stuk heel rijk aan belangrijke voedingsstoffen specifiek rondom de zwangerschap. Maar ook wanneer een zwangerschap niet speelt en je gewoon op zoek bent naar nieuwe inspiratie of je wilt een regelmatige menstruatiecyclus ondersteunen, voel je dan zeker ook vrij en welkom om dit plan te bestellen.
  • Veel van de recepten zijn glutenvrij en/of lactosevrij en ze zijn allemaal vrij van geraffineerde suiker. De meeste van de recepten bevatten wel dierlijke producten (zoals vis, ei, kip of vlees en soms zuivel) omdat het mijn overtuiging is dat deze heel ondersteunend werken voor een optimaal gezonde zwangerschap en een gezond kindje. Dierlijke producten zijn ontzettend rijk aan goed opneembare belangrijke nutriënten (bijvoorbeeld ijzer, zink, choline, omega-3 vetzuren en B12) en dit is (wederom mijn inziens) echt lastiger om voldoende (vooral voldoende goed opneembaar) uit uitsluitend plantaardige producten te verkrijgen. Er zitten alsnog 27 vegetarische (waar wel zuivel en/of ei in zit) en 19 veganistische (dus 100% plantaardige of die met een kleine tweak plantaardig kunnen worden) recepten in het e-book dus voor ieder wat wils.
  • De prijs voor het e-book is €24,50 en je bestelt het door mij te mailen (marianne@personalfoodcoaching.nl). Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te reageren, meestal is dit binnen 24 uur.

Hopelijk ben jij net zo enthousiast als ik over dit e-book! 🙂

Hieronder een voorproefje uit het e-book: