weekmenu-personal-foodcoaching

Winter bliss bowl

Tijdens deze koude weken kun je niet genoeg vitaminen binnenkrijgen. Vandaar dat ik graag deze winter bliss bowl vol seizoensgroenten met jullie deel, rijk aan voedingsstoffen die je nu héél hard nodig hebt.

Door de spruiten te roosteren krijgen ze een totaal andere smaak dan wanneer ze tot snot gekookt zijn. In combinatie met de zoete pompoen en granaatappel is het een ware smaaksensatie. De boterbonen zorgen voor een flinke dosis plantaardige eiwitten en ze worden lekker crunchy als je ze bakt met rozemarijn. Zuurkool lijkt wellicht een gekke toevoeging maar de zelfgemaakte of verse variant uit het vat is ontzettend gezond voor je darmen.

Wanneer je darmen in topconditie zijn is dat bevorderlijk voor je algehele gezondheid (en humeur). En eten uit een bowl onder een warm dekentje is toch ultiem geluk? Probeer deze bowl eens zou ik zeggen.

Je hebt nodig (voor 2 bowls):

 • 1/2e oranje pompoen
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • verse rozemarijn
 • 1/2e theelepel gemalen cayennepeper
 • 300 gram spruiten
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 80 gram verse zuurkool (zelfgemaakt of uit ’t vat van de natuurwinkel)
 • 1 blik boterbonen
 • 1 rijpe avocado
 • 1/2e granaatappel

Dressing:

 • 1 eetlepel tahin
 • 1 eetlepel balsamico
 • 1 eetlepel olijfolie
 • zeezout en peper

IMG_7874.jpg

Zo maak je het: 

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Was de pompoen. Snijd ‘m doormidden, verwijder de draden en zaden (met een lepel gaat dit het snelst) en snijd de pompoen in plakken. Maak een kruidenolie door 1 eetlepel (kokos/avoacado)olie te mengen met 1 theelepel paprikapoeder, een flinke snuf zeezout, 1/2e theelepel cayennepeper en fijngehakte rozemarijn. Smeer de plakken in met de kruidenolie en verdeel ze over de bakplaat (maar laat nog wel ruimte over voor de spruiten).
 3. Maak de spruiten schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen, was de spruitjes en halveer ze. Mix nog 1 eetlepel olie met de balsamico azijn, zeezout en peper. Bedek de spruiten met de olie en leg ze bij de pompoen op de bakplaat. Zorg ervoor dat niets elkaar overlapt. Bak de groenten in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
 4. Maak ondertussen de dressing door ingrediënten te combineren. Verdun de dressing naar wens met water.
 5. Spoel vervolgens de boterbonen goed af met warm water. Laat ze even uitlekken en bak ze vervolgens, samen met wat olie, fijngesneden rozemarijn, zeezout en peper ongeveer 5 minuutjes of tot mooi krokant.
 6. Verdeel de geroosterde groenten, knapperige boterbonen, de zuurkool en de gehalveerde avocado over 2 bowls en schenk de dressing erover. Garneer eventueel met wat hennepzaadjes voor extra eiwitten.

Tips:

 • Varieer gerust met de groentes. Kies bijvoorbeeld pastinaak, knolselderij of zoete aardappel in plaats van pompoen en ga voor bloemkool, broccoli of witlof in plaats van spruitjes. 
 • Behoefte aan extra eiwitten? Ook heel lekker met zachte geitenkaas, een gekookt ei of kip.
 • Maak een dubbele portie en de komende dagen ben je verzekerd van een heerlijke lunch. Koud is dit namelijk ook super lekker. 

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

winter-bliss-bowl-personal-foodcoaching

 

img_7895

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

5 gedachtes over “Winter bliss bowl

 1. Pingback: Voeding voor een goede weerstand |

 2. Pingback: Summer bliss bowl met falafel |

 3. Pingback: Autumn Bliss Bowl |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s