Morgen is het Pancake Day! Normaal ben ik niet zo bezig met al die speciale dagen maar een kans om pannenkoeken te eten laat ik niet graag aan me voorbij gaan 😉 Vandaar dat ik vandaag dit recept met jullie deel. Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis en anders zijn ze bij elke supermarkt gemakkelijk te vinden. In principe kun je deze pannenkoeken met maar 5 ingrediënten maken (eieren, banaan, haver, blauwe bessen en bakpoeder); de kaneel en vanille zijn optioneel maar geven wel extra smaak. Verders staan ze super snel op tafel en zijn ze heerlijk zoet & luchtig. Ook een hit bij kids! Laat je het me weten als je ze hebt gemaakt? 🙂
Je hebt nodig (voor 2 porties):
- 3 eieren
- 1 grote rijpe banaan
- 100 gram (evt. glutenvrije) havervlokken
- snufje zeezout
- 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
- optioneel: 1 theelepel gemalen kaneel
- optioneel: 1 theelepel vanille extract (of 1/2e theelepel vanillepoeder)
- 125 gram blauwe bessen (mag ook uit diepvries)
- optioneel voor serveren: noten of zaden, kokos, notenpasta, vers fruit, evt. honing of ahornsiroop
Zo maak je ze:
- Doe alle ingrediënten (behalve de bessen en de ingrediënten voor serveren) in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix totdat er een glad beslag zonder klontjes ontstaat.
- Meng dan met de hand de blauwe bessen erdoor.
- Verhit (kokos)olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak 6 medium of 12 kleine pannenkoekjes van het beslag, doe dit eventueel in meerdere keren. Draai de pannenkoekjes om wanneer er kleine bubbeltjes verschijnen aan de bovenkant.
- Serveer de pannenkoekjes met toppings naar wens. Ik vind het bijvoorbeeld altijd lekker om een halve banaan te bakken in wat kokosolie totdat hij mooi gekarameliseerd is (zie foto’s) en dan nog wat notenpasta erbij voor extra eiwitten en goede vetten. Yumm!
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
- Blueberry pancakes
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
2 gedachtes over “American blueberry pancakes”