cashew-kokos-vanille-pasta-personal-foodcoaching

Cashew kokos vanille pasta

Al een tijdje ben ik verslaafd aan de geniale cashew vanille pasta van Deliciously Ella. Vorige week was er sprake van lichte paniek want ik had niet genoeg cashews meer… Noodgedwongen ging ik op zoek naar een alternatief waar ik het tekort mee kon aanvullen. Het werden kokoschips en het eindresultaat was zo lekker dat ik het recept hier graag met jullie deel!

Superlekker op een plak bananenbrood, een zilvervlies-rijstwafel, door een smoothie, als dip bij appelpartjes of als topping op acai bowls, havermout of smoothie bowls. Of gewoon zo uit de pot… 😉

Je hebt nodig (voor 1 pot): 

  • 200 gram rauwe cashews
  • 100 gram kokoschips (niet te verwarren met kokosrasp)
  • 1 theelepel vanille-poeder
  • flinke snuf zeezout

Zo maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier, spreid hier de cashews over uit en bak 5 minuten (in het midden van de oven)
  3. Voeg na 5 minuten baktijd de kokoschips toe en verwarm de cashews en kokos nog eens 5 minuten in de oven (pas op dat het niet verbrand, haal het desnoods eerder uit de oven)
  4. Doe de (enigszins afgekoelde) cashews, kokos, vanille en zeezout in een (krachtige) keukenmachine en laat dit 5-10 minuten draaien of totdat er een gladde, vloeibare pasta is ontstaan
  5. Bewaar de pasta in een goed afsluitbare pot

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

IMG_3828-2

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Advertenties

12 gedachtes over “Cashew kokos vanille pasta

  1. Pingback: De lekkerste recepten voor Pasen |

  2. R

    Hallo Marianne,
    zojuist heb ik deze goddelijke pasta gemaakt. man wat ruikt (en smaakt) dat heerlijk!
    Ik vroeg me af hoelang je hem kon bewaren en of je hem ’t best in de koeling kunt bewaren?

    Groetjes en een fijn paasweekend,
    Robin Seuren

    • Wat super om te horen Robin! Het kan zowel in de koelkast of op kamertemperatuur bewaard worden. In de koelkast wordt hij wel vast van structuur, daarom bewaar ik ‘m zelf in een keukenkastje. Hij blijft zeker 1 maand goed. Jij ook een fijn paasweekend! Groetjes Marianne

  3. Pingback: Salted Chocolate Smoothiebowl |

  4. Pingback: Boekweit-crème met amandel & kers |

  5. Pingback: Roy’s gehaktballen met puree |

  6. Pingback: Super havermout met kruidig gestoofde appel |

  7. Pingback: Zoete aardappeltoast met avocado & ei |

  8. Pingback: Havermout met stoofperen |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s