Salted Chocolate Smoothiebowl

Deze smoothiebowl zit bomvol rijke smaken uit raw cacao poeder, tahin & karamel-achtige dadels. Door zeezout toe te voegen versterk je de chocoladesmaak. En wie houdt er nu niet van chocolade?! Tahin is pasta gemaakt van gemalen sesamzaad, net zoals je notenpasta’s hebt. Sesamzaad is rijk aan calcium & B-vitaminen; allemaal noodzakelijk voor een optimaal functionerend lijf. Toppings zoals banaan, granola, cacao nibs of kokoschips maken deze smoothiebowl helemaal af. Naast het feit dat toppings vooral erg lekker zijn, word je er ook door gedwongen om je smoothie te kauwen (en wordt het goed gemengd met speeksel); en dat heeft weer een gunstig effect op de spijsvertering.

Gezond genieten!

IMG_0458 2

Je hebt nodig (voor 2 porties): 

  • 200 ml plantaardige melk; bijvoorbeeld amandelmelk of (verdunde) kokosmelk
  • 3 flinke (bevroren) rijpe banaan
  • 2 eetlepels (witte) tahin (of notenpasta)
  • 2 eetlepels raw cacao poeder
  • 2 zachte Medjoul dadels, ontpit
  • 2 theelepels chiazaad
  • 2 theelepels vanille-extract
  • flinke snuf zeezout of maldon-zout
  • optioneel/extra gezonde toevoegingen: 2 flinke handen gewassen spinazie, Sunwarrior proteïne poeder, 2 theelepels maca poeder
  • toppings: plakjes banaan, kokoschips, granola, kokosyoghurt, notenpasta, gehakte pure of rauwe chocolade etc.

Zo maak je het: 

  1. Pel de bananen, snijd ze in plakjes, doe de plakjes in een (vriesbestendig) afsluitbaar bakje en zet deze, minimaal 1 nacht, in de vriezer. Door bevroren bananen te gebruiken krijg je namelijk een milkshake-achtig, extra romig eindresultaat.
  2. Schenk de plantaardige melk in de blender en voeg de overige ingrediënten toe. Laat de blender draaien totdat er een egale, romige smoothie ontstaat. Wellicht moet je af en toe de ingrediënten naar beneden drukken (vergeet niet de blender dan uit te zetten). Je kunt deze smoothie overigens ook maken met een staafmixer.
  3. Verdeel de smoothie over 2 kommen en bestrooi met toppings naar wens.

 

Tips:

  • Houd je van een dikkere smoothie? Vervang dan 1 banaan door 1/2e tot 1 avocado. 
  • Wil je er een volwaardige maaltijd van maken? Voeg dan een schep plantaardig proteïne poeder toe aan stap 2. 
  • Extra groente toevoegen? Voeg dan een kleine courgette (gewassen en in stukjes gesneden) toe aan stap 2. En don’t worry; proeft hier niets van!  

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

IMG_0496 2

 

 

IMG_0498

 

 

IMG_0487 2

 

 

IMG_0508 2

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

 

Advertenties

7 gedachtes over “Salted Chocolate Smoothiebowl

  1. Denis

    Zo!! dit lijkt me heerlijk. Kan je ook andere dadels gebruiken? En je maakt 2 porties, kan je een portie dan de volgende dag op eten of gaat dat ten koste van de smaak?

    • Beste Denis, wat leuk om te horen! Ja hoor, je kunt ook gedroogde dadels gebruiken. Deze zijn vaak wat stugger en minder zoet dus wellicht iets meer gebruiken en fijn snijden voor je ze in de blender doet. Je kunt de andere portie ook goed afgesloten in de koelkast bewaren en de volgende dag opeten, maar veel langer zou ik ‘m niet laten staan.Je kunt het recept natuurlijk ook halveren. Ik hoor graag of het je heeft gesmaakt! Groetjes Marianne

  2. Pingback: Chunky granola met vanille |

  3. Pingback: Cashew kokos vanille pasta |

  4. Pingback: Roy’s gehaktballen met puree |

  5. Sanne

    Ik ga dit morgenochtend maken! 🙂 Heerlijk ziet het eruit!
    Sowieso heb je echt een hele fijne site met heerlijke recepten. Heb ook al de buddhabowl en tajine gemaakt laatst! Waren allebei heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s