Chunky chocolade granola

Deze week besloot ik een nieuw recept voor EkoPlaza Ziekerstraat te maken met daarin banaan, gember & boekweit. Deze ingrediënten (en nog veel meer lekkers) zijn nu namelijk allemaal nog tot en met 19 mei in de aanbieding bij EkoPlaza, en dat scheelt toch flink! Al snel kwam ik uit op een chunky, crunchy granola waarbij ik rijpe bananen gebruik als ‘lijm’ en cacao & gember combineer voor een intense smaak. Dit recept is genoeg voor een hele flinke pot waar je zeker een maand mee vooruit kunt. Maken dus! Tip: deze granola smaakt extra lekker met een flinke dot Abbot Kinney’s kokosyoghurt die (zeer) binnenkort ook verkrijgbaar is bij alle EkoPlaza vestigingen (dus ook in Nijmegen).

Je hebt nodig (voor een hele flinke pot):

  • 3 grote, zeer rijpe bananen (liefst met zwarte spikkeltjes op de schil)
  • stukje verse gemberwortel (geschild zo’n 10 gram), fijn geraspt
  • 125 ml ahornsiroop of kokosbloesemsiroop
  • 80 gram extra vierge kokosolie
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 300 gram (evt. glutenvrije) havervlokken
  • 175 gram (hele) boekweit
  • 75 gram kokoschips
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 150 gram pecannoten, grof gehakt

Voor serveren:

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Doe de (gepelde) bananen, geraspte gember, kokosolie en ahornsiroop in een keukenmachine en mix tot een egale massa (of doe dit in een kom met de hand of staafmixer)
  • Voeg dan de cacao en het zeezout toe en laat dit ook even meedraaien totdat alles goed gemengd is
  • Doe de havervlokken, boekweit, kokoschips, zonnebloempitten en pecannoten in een grote kom en meng ze door elkaar
  • Schenk het chocolade-bananen mengsel over het haver-boekweit mengsel en meng alles goed door elkaar
  • Verdeel de granola evenredig over de beklede bakplaat en druk het mengsel stevig aan tot een compacte en egale massa (gebruik eventueel de bolle kant van een lepel)
  • Bak de granola 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de granola al wat bruin begint te worden
  • Haal de bakplaat uit de oven en draai de granola in grote brokken om met een spatel (breek ze dus niet nu al in kleine stukjes!)
  • Zet de granola terug in de oven en bak het nog 30 minuten maar blijf de granola tijdens deze 30 minuten geregeld omscheppen
  • Laat de granola volledig afkoelen en schep de granola nu niet meer om (dit zorgt voor meer ‘chunks’)
  • Serveer de granola met kokosyoghurt en vers fruit

Enjoy!

Tips:

  • Bewaar de granola goed afgesloten in een grote pot; zo blijft het zeker een maand vers en crunchy.
  • Ook heel lekker met walnoten in plaats van pecannoten!
  • Notenallergie? Vervang de noten dan door meer kokoschips en/of zonnebloem- op pompoenpitten.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Geïnspireerd op het recept voor Banana Bread Granola uit het geweldige kookboek van My New Roots

8 gedachtes over “Chunky chocolade granola

  1. laura

    It looks so delicious! Can you put the recipe also in english? Even though I have studied German couple of years ago I’m not sure what all of those words mean.

  2. Pingback: Açai Berry Bowl |

  3. Pingback: Salted Chocolate Smoothiebowl |

  4. Pingback: Mijn favoriete groene smoothie |

  5. Pingback: Gingerbread shake |

  6. Pingback: Chunky granola met vanille |

  7. Pingback: Chocolade açaí bowl |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s