Abbot Kinney’s kokosstart

Een aantal weken geleden heb ik bij mij thuis in Nijmegen een ontzettend leuke kookdag gehad met Alexa van Abbot Kinney’s. Het doel was om een aantal nieuwe recepten te bedenken en uit te werken voor op hun website; inmiddels staan er al een paar online en ik zal ze ook op deze website gaan delen.

Maar wat is kokosyoghurt nu eigenlijk? En waarom ben ik er zo enthousiast over? Daar zal ik in deze blog iets meer over gaan vertellen.

Kokosstart van Abbot Kinney’s is een romige plantaardige yoghurt op basis van pure kokosmelk. Het bevat geen toegevoegde suikers, zoetstoffen of andere additieven; alleen pure, biologische ingrediënten (kokosnoot, water, maniokwortel & probiotische culturen).   Ook is kokosyoghurt geschikt voor veganisten en vrij van zuivel (en dus lactose) & gluten. De toegevoegde yoghurtculturen zorgen voor een gezonde, evenwichtige darmflora. Een topproduct dus! En een uitkomst voor mensen die intolerant zijn voor koemelk en/of soja.

Sojayoghurt is sowieso niet mijn eerste keus als het aankomt op zuivelvervangers; soja is vaak genetisch gemodificeerd, het bevat fyto-oestrogenen (die je hormoonbalans in de war kan schoppen) en bevat vaak toegevoegde suiker.

Kokosyoghurt is dus, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen yoghurt van koemelk met een kokossmaak maar echt een volledig zuivelvrij product op basis van kokosmelk. Daarnaast is kokosyoghurt lekker licht verteerbaar en de middellange vetzuurketens die het bevat worden snel omgezet in energie. Hier lees je meer over de gezonde eigenschappen van kokos.

Een nadeel: het is helaas wel een stuk prijziger dan ‘reguliere’ yoghurt vanwege het intensieve productieproces. Gelukkig heb je er ook minder van nodig omdat het goed vult en lang een verzadigd gevoel geeft (1 portie is ongeveer 100 tot 120 gram). En de smaak, de smaak die is gewoon hemels! Ik kan er wel uren over doorgaan; romig, fris, met een lichte kokossmaak die zeker niet overheersend is… Gewoon een goddelijk goedje!

Tot nu toe is kokosyoghurt alleen in het westen van het land verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Unlimited Health, StachOrganic Food For You en staat het op de kaart bij o.a. SLA & Lavinia. Ik heb mijn zus die in Amsterdam woont dus al heel vaak lief aangekeken zodat ze, waneer ze bij me langs ging, weer kokosyoghurt voor me mee zou nemen 😉

Maar er is goed nieuws! (Zeer) binnenkort is Abbot Kinney’s kokosstart landelijk bij alle vestigingen van EkoPlaza verkrijgbaar (dus ook bij EkoPlaza Ziekerstraat Nijmegen)! Hoe fijn is dat?! Naar verwachting is het binnen 2 weken verkrijgbaar; nog even geduld dus.

Houd deze website in de gaten want er volgen binnenkort een aantal recepten met kokosyoghurt in de hoofdrol (denk aan onder andere taartjes en ijs van kokosyoghurt; yumm!). Oja, en het recept dat morgen voor EkoPlaza online komt, daar zit het ook in verwerkt 😉 Stay tuned dus!

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

11 gedachtes over “Abbot Kinney’s kokosstart

  1. Pingback: Kokosolie: een écht superfood! |

  2. Pingback: Melk goed voor elk? |

  3. Pingback: Chunky chocolade granola |

  4. Pingback: Lavinia + Holy Nut / Amsterdam |

  5. Pingback: Gevulde aubergines met kruidige quinoa & kokosyoghurt-tahin saus |

  6. Pingback: Fruittaartjes |

  7. Pingback: Mango-kokosyoghurt ijs |

  8. Pingback: Açai Berry Bowl |

  9. Pingback: Bircher Muesli Parfait |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s