Bircher Muesli Parfait

Bircher muesli is dé klassieker onder de muesli’s. De Zwitserse arts Maximilian Bircher-Benner ontwikkelde het recept voor muesli in 1900 omdat hij het verband zag tussen ziekte en een verkeerd voedingspatroon. Hierbij mijn (zuivelvrije) parfait variant! Het smaakt het lekkerst wanneer je ‘m de avond van tevoren maakt. Zo hoef je het ’s ochtends alleen uit de koelkast te pakken. Enjoy!

Ingrediënten (1 portie):

  • 150 gram kokosyoghurt (of biologische volle/Griekse yoghurt of geiten- of schapenyoghurt)
  • 3 eetlepels havervlokken
  • 50 ml kokos- of amandelmelk
  • 1 kleine (biologische) appel
  • 1 theelepel Ceylon kaneel
  • 1 theelepel vers citroensap
  • 1 eetlepel pitten (zoals pompoen- of zonnebloempitten)
  • 1 eetlepel noten (zoals amandelen, pecans, cashews)
  • optioneel: 1 eetlepel rozijnen of gojibessen
  • optioneel: toppings zoals een paar blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen, gedroogd fruit, snufje kaneel, cacao nibs etc.

Bereiding:

  1. Rasp de appel en meng het met de melk, havervlokken, kaneel, citroensap, pitten en (gehakte) noten in een kommetje goed door elkaar.
  2. Verdeel 75 gram kokosyoghurt in een pot of groot glas, schep vervolgens het muesli mengsel hier boven op en verdeel als laatste de overige 75 gram kokosyoghurt hier overheen.
  3. Bestrooi je bircher parfait eventueel met toppings naar keuze en laat de bircher (goed afgedekt) een nachtje in de koelkast staan. De volgend ochtend ben je ready to go en hoef je alleen nog maar het ontbijt uit de koelkast te pakken!

Tips: 

  • Glutenvrij? Gebruik dan gecertificeerde glutenvrije havervlokken. 
  • Niet zo’n ontbijter of grote eter? Gebruik dan 100 gram kokosyoghurt in totaal (50 gram voor de onderste laag en 50 gram voor de bovenste laag). 

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

IMG_6903

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s