Courgetti met pesto & gamba’s

Courgetti is een heerlijke manier om pasta-achtige gerechten te maken zonder de wagonlading tarwe en koolhydraten die je hier normaal gesproken mee binnenkrijgt. Ook is het een makkelijke manier om meer groenten in je eetpatroon te verwerken. Je kunt er voor kiezen om de courgette niet mee te verwarmen en deze dus rauw te laten (heerlijk op een zomers dag) of je kunt hem mee verwarmen. Deze variant van courgetti is klaar in een handomdraai én super lekker! Geniet er van!

Ingrediënten (2 personen):

  • 3 courgette’s
  • 300 gram gepelde rauwe gamba’s
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 potje pesto* of (eigenlijk veel lekkerder) zelfgemaakte pesto
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zwarte peper & zeezout

 

*Ga op zoek naar een potje pesto zonder toegevoegde suiker en het liefst op basis van olijfolie (in plaats van zonnebloemolie).

 

Bereiding:

  • Snijd de courgette met de spirelli of een mandoline in spaghetti-slierten en laat dit even staan
  • Bak de gamba’s samen met de knoflook goudbruin en gaar
  • Voeg de pesto en de courgetti toe en verwarm het geheel naar wens (of niet)
  • Breng het geheel op smaak met zwarte peper en eventueel wat zeezout
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
  • Serveer de cherrytomaatjes er rauw bij of rooster ze 30 minuten op 180 graden in de oven en verdeel dit, samen met de pijnboompitten over de courgetti

Enjoy!

 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s