Courgetti is een heerlijke manier om meer groenten in je eetpatroon te verwerken. Je kunt er voor kiezen om de courgette niet mee te verwarmen en deze dus rauw te laten (heerlijk op een zomers dag) of je kunt hem mee verwarmen. Deze variant van courgetti is klaar in een handomdraai én super lekker! Geniet er van!
Ingrediënten (2 personen):
- 3 courgette’s
- 300 gram rauwe gepelde gamba’s
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1/2 potje pesto of (eigenlijk veel lekkerder) zelfgemaakte pesto
- 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 eetlepels pijnboompitten
- zwarte peper & zeezout
Bereiding:
- Rooster de gehalveerde cherrytomaatjes samen met een snufje zeezout 30 minuten op 180 graden in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Snijd de courgette met de spirelli of een mandoline in spaghetti-slierten en zet dit even aan de kant.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, doe ze in een kommetje en zet ook even aan de kant.
- Bak de gamba’s samen met de knoflook goudbruin en gaar en voeg de pesto en de courgetti toe en verwarm het geheel naar wens (of niet)
- Breng het gerecht op smaak met zwarte peper en eventueel wat zeezout. Serveer de courgetti met de geroosterde tomaatjes en pijnboompitten.
Enjoy!
Tips:
- Ga op zoek naar een potje pesto zonder toegevoegde suiker en het liefst op basis van olijfolie (in plaats van zonnebloemolie).
- Ook lekker geserveerd met wat edelgist vlokken vanwege de ‘kazige’ smaak. Daarnaast bevat sommige edelgist toegevoegde vitamine B12.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink