Mango-kokosyoghurt ijs

Ik blijf nog even in tropische sferen! Vandaag een nieuw recept met heerlijke Abbot Kinney’s kokosstart. Kokosstart is een zuivelvrij alternatief voor yoghurt en is nu landelijk bij alle EkoPlaza vestigingen te koop.

Dit ijs is super gemakkelijk om te maken; je hebt er geen ijsmachine voor nodig. De mango geeft de nodige zoetheid en de limoen zorgt voor een extra fruitig tintje.

Heerlijk verkoelend op de warme dagen die ongetwijfeld nog voor ons liggen! 

Ingrediënten (3-4 personen):

  • 500 gram bevroren mango
  • 250 ml kokosstart (kokosyoghurt)
  • 1 eetlepel rauwe biologische honing
  • 1 biologische limoen
  • optioneel: 1 verse vanille-boon

Zo maak je het:

  • Doe de bevroren mango samen met de kokosyoghurt, de honing, het merg van 1 vanille-boon en het sap en de rasp van 1 biologische limoen in een keukenmachine en laat dit draaien totdat het een egale massa is zonder klontjes
  • Proef en voeg naar smaak eventueel meer honing toe
  • Serveer het ijs meteen of doe het ijs in een vries-bestendige, afsluitbare bak en laat het verder opstijven (roer het dan het 1e uur elke 15 minuten door om ijskristallen tegen te gaan)

Enjoy!

Tip: eet je (bijvoorbeeld als veganist) liever geen honing? Vervang de honing dan door ahorn- of dadelstroop. 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s