Lavinia + Holy Nut / Amsterdam

Afgelopen zondag heb ik heerlijk geluncht bij Lavinia Good Food in Amsterdam. Deze healthy hotspot is daarom écht het vermelden waard! Het interieur is gezellig en in vintage stijl ingericht; je kijkt je ogen uit! Overal staan leuke, positieve teksten en hebbedingetjes die je kunt kopen (ook stapels Tony’s Chocolonely repen). De sfeer is relaxed en overal vind je leuke plekjes om te zitten. Je kunt bij Lavinia terecht voor ontbijt, lunch en verse ‘to go’ gerechten. Alles wordt gemaakt zonder E-nummers en andere overbodige toevoegingen.

Samen met mijn vriend, mijn zus en haar vriend hebben we een paar gerechtjes gedeeld. We bestelden een spelt-pizetta met paddenstoelen, truffel & rucola, een Portobello burger met huisgemaakte kimchi en zuurdesembrood met smashed tuinbonen, feta, munt & een gepocheerd eitje. Ik dronk er een home made chai latte met amandelmelk bij; heerlijk!

Verder staan er verschillende sapjes (veggie cocktails genaamd) op de kaart en ook de taartjes en het bananenbrood zagen er heerlijk uit! Veel van de zoete lekkernijen die je bij Lavinia kunt kopen zijn vegan, suiker- en/of glutenvrij. Daarnaast kun je tussen 12.00 en 16.00 uur kiezen uit verschillende salades. Helaas waren we te laat voor de ontbijtkaart want die zag er ook wel hééél erg goed uit met onder andere kokosyoghurt met home made granola & rabarber, havermout met amandelmelk & kurkuma of wentelteefjes met palmsuiker & vers fruit… Een goede reden om nog maar een keer terugkomen dus! 😉

Processed with VSCOcam with f2 preset       Processed with VSCOcam with f2 preset

  Processed with VSCOcam with f2 preset   Processed with VSCOcam with f2 preset Lavinia Good Food 

Kerkstraat 176, Amsterdam

Ma – Vr: 8:30 – 16:00

Za – Zo: 9:30 – 17:00

Volg Lavinia ook op Facebook

Na de lunch ging ik op weg om Jenneke Dubois van Holy Nut te ontmoeten. We hebben al een hele tijd contact via instagram en ze bood me een doosje van haar prachtige vegan gebakjes aan; hoe lief is dat?!

Ze maakt al haar gebakjes zelf in haar kookstudio in Amsterdam. Alle gebakjes zijn biologisch, paleo-proof, gluten-, zuivel- & geraffineerde suikervrij en sommige gebakjes zijn ook notenvrij.

Ik kreeg de volgende varianten mee naar huis om te proeven: bounty (notenvrij), chai tahini choc, mango limoen kokos, appel kruimel met kardemom karamel, sinaasappel chocolade & chocolade gezouten karamel. Lucky me!! 😀

Wanneer je met Jenneke praat over haar creaties spat de passie er van af! Heel erg leuk en inspirerend om te zien; je kunt niet anders dan zelf net zo enthousiast raken. Ik kon dan ook niet wachten om de gebakjes thuis te gaan proberen.

Ik heb van elk gebakje 1 stukje geprobeerd en ze vervolgens snel weer in de vriezer gelegd zodat ik er nog langer van kan genieten. Ik kan je vertellen, dat vroeg wel om de nodige wilskracht 😉 Ze waren namelijk stuk voor stuk verrukkelijk!!

De chai-tahin, chocolade gezouten karamel en de bounty variant zijn mijn lievelingssmaken (zoals het een echte choco-holic betaamt ;))! Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat ik, terwijl ik deze blog schrijf, van de bounty variant aan het snoepen ben 😉

De gebakjes van Holy Nut zijn de lekkerste ‘gezonde’ gebakjes die ik ooit heb geprobeerd! Jenneke onderscheidt zich door creatieve en gedurfde smaakcombinaties die allemaal zeer geslaagd zijn.

Ook trek gekregen? Je kunt de Holy Nut gebakjes kopen bij alle Organic Food For You winkels. Je vindt deze winkels in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Laren (NH) en in Bergen (NH). Een doosje met zes Holy Nut treats kost €14,99. Een los gebakje kost €2,75.

Tip: om de hoek bij Lavinia op de Vijzelstraat zit een vestiging van Organic Food For You; goeie om te combineren dus!  

Volg Jenneke via Instagram om te zien wat voor lekkers zij maakt en vervolgens vastlegt op prachtige foto’s! 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Doosje vol heerlijkheid!

Processed with VSCOcam with f2 preset   Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

De chocolade gezouten karamel & de mango limoen kokos varianten

Alle smaken even proberen ;)

Alle smaken even proberen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s