Mijn favoriete groene smoothie

Groene smoothies zijn supergezond omdat je er een royale portie groene bladgroenten in verwerkt. Bladgroenten zijn echt de toppers onder de groenten; ze zitten namelijk bomvol vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Een klein puntje van aandacht is wel dat groene bladgroenten (met name spinazie) hoge concentraties nitraat bevatten. Dus ook hier is variatie weer het toverwoord.

Maak je smoothie extra gezond door toppings (zoals zelfgemaakte granola, gojibesjes, kokoschips, cacao nibs etc.) toe te voegen. Zo kauw je je smoothie en komen er enzymen vrij die de spijsvertering bevorderen en ervoor zorgen dat je alle nutriënten uit je smoothie goed opneemt.

Deze heerlijk frisse en romige smoothie is een prima ontbijt (eventueel met een gekookt eitje erbij) maar ook een heerlijk tussendoortje. De spinazie kun je afwisselen met andere bladgroenten (zoals andijvie, eikenbladsla, boerenkool, snijbiet, waterkers etc.) en de groene appel zou je door peer, banaan of blauwe bessen kunnen vervangen.

Ingrediënten (1 persoon):

  • 1 grote hand spinazie (of andere bladgroente zoals boerenkool of snijbiet)
  • 1 groene appel, in stukken gesneden en zonder klokhuis
  • 1/2e avocado
  • 200 milliliter (kokos)water
  • paar blaadjes verse munt
  • limoensap (of citroensap) naar smaak
  • optioneel: 1 eetlepel chia zaadjes

Bereiding:

  • doe alle ingrediënten in de blender en laat even draaien op de hoogste stand totdat je een egale smoothie hebt.

Enjoy!

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Een gedachte over “Mijn favoriete groene smoothie

  1. Pingback: De week van Claartje – Eat.Run.Love.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s