havermout-met-stoofperen-stoofpeertjes-personal-foodcoaching

Havermout met stoofperen

Een aantal weken geleden won ik samen met Suus (check ook eens haar fijne instagram) een food fotografie workshop van Denise Kortlever. Denise maakt prachtige foto’s, heerlijke recepten en heeft een aantal kookboeken geschreven. De workshop vond plaats bij de Yoghurtbarn in Amsterdam. Na een aantal fijne tips was het tijd om zelf aan de slag te gaan. We mochten ons helemaal uitleven met het fotograferen van acai- en havermout bowls en allerlei toppings.

Hieronder zie je de bowl met havermout & stoofpeer die Suus en ik maakten:

IMG_4997-2.jpg

 

Naast dat het me een mooi plaatje opleverde vond ik de combinatie van havermout, stoofpeer, noten en chocolade écht goddelijk. Dit gaf me de inspiratie voor het laatste recept in de stoofperen reeks is. Een heerlijk ontbijt perfect voor tijdens de feestdagen of een koude winterochtend!

Je hebt nodig (voor 1 portie):

  • 6 eetlepels (evt. glutenvrije) havermout
  • 200 ml plantaardige melk (zoals amandel-, haver- of rijstmelk)
  • 1 theelepel kaneel of speculaas kruiden
  • optioneel: 1/2e theelepel vanille-extract of poeder
  • snuf zeezout
  • 4-6 partjes (bereidde) stoofpeer + eventueel stoofperensap
  • stukje pure chocolade (zelf ben ik fan van vivani 92%)
  • noten, notenpasta of kokos naar wens (denk aan amandelschaafsel, geroosterde hazelnoten, kokoschips, cashewpasta etc.)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de havervlokken met de plantaardige melk, kaneel of speculaaskruiden, vanille en zeezout en blijf roeren tot er een dikke pap ontstaat. Houd je van zoet? Voeg dan nog wat biologische honing of ahornsiroop toe.
  2. Serveer de pap met de stoofperen, eventueel wat extra sap, (gehakte) pure chocolade en noten(pasta)/kokos naar keuze.

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

 

IMG_6450.jpg

IMG_6459.jpg

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Advertenties

Een gedachte over “Havermout met stoofperen

  1. Pingback: De lekkerste Kerst recepten |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s