Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb de kerstsfeer al helemaal te pakken. Hele dagen luisteren naar kerstliedjes, genieten van alle lichtjes en me verheugen op het kerstdiner. Kerst is voor mij onlosmakelijk verbonden met de geur en smaak van stoofpeertjes. Ik maak ze dan ook elk jaar; hier lees je hoe ik dat doe.
Heb je stoofpeertjes over na het kerstdiner? Niet weggooien! Maak er deze heerlijke stoofperen amandel smoothie mee! ❤ Zoet, kruidig en romig. Ik vind het een ideaal ontbijt de dag na kerst wanneer ik zéér waarschijnlijk behoefte hebt aan iets licht verteerbaars 😉
Je hebt nodig (voor 1 portie):
- 150 gram (bereidde; dus geen rauwe ;)) stoofperen
- 150 ml havermelk
- 2 eetlepels amandelpasta
- 1 theelepel speculaas- of gingerbread kruiden
- snuf zeezout
- optioneel:1/2e theelepel vanille-aroma of vanille poeder
- optioneel ter garnering: granola, kokosyoghurt en/of geraspte kokos
Zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten (behalve die voor de garnering ;)) in een blender en laat deze draaien totdat je een romige, egale smoothie hebt zonder stukjes of klontjes.
- Doe eventueel wat extra stoofpeer onderin een glas, schenk de smoothie hierop en decoreer de smoohie vervolgens met toppings naar wens. Je kunt de smoothie ook in een kom schenken om zo een smoothiebowl met toppings te maken.
Tips:
- Behoefte aan extra eiwitten? Voeg dan je favoriete (plantaardige) proteïne poeder toe.
- Wil je de smoothie nog gezonder maken? Voeg dan gewassen spinazie naar wens toe. Uiteraard heeft dit wel invloed op de kleur van de smoothie.
- Houd je van zoet(er)? Voeg dan een halve rijpe banaan of 1 a 2 (ontpitte) dadels toe.
- Wil je de smoothie extra vullend maken? Voeg dan een handje havermout toe.
- Geen zin in een koude smoothie? Je kunt ‘m ook prima warm drinken door de blender extra lang te laten draaien of de smoothie zachtjes (op laag vuur) te verwarmen in een steelpannetje.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Pingback: De lekkerste Kerst recepten |