Home made amandelpasta

Wist je dat het echt super-easy is om zelf amandelpasta te maken? Amandelpasta is heerlijk op een zilvervliesrijstwafel of een spelt-zuurdesemboterham en het is mijn favoriete dip bij appelpartjes. Smeer eens een laagje op een boekweitwrap belegd met plakjes banaan en geraspte kokos: smullen! Het is trouwens ook een stuk goedkoper om zelf je amandelpasta te maken en daarnaast is de smaak is ook nog eens oneindig veel beter! Dus hup, de keuken in! 

Ingrediënten (voor 1 pot):

  • 350 gram rauwe, bruine amandelen (met vliesje)
  • 2 Mejoul dadels, ontpit
  • 1/2e theelepel vanille-poeder
  • snuf zeezout (nog beter: Himalaya- of Keltisch zeezout)

Bereiding: 

  • verwarm de oven voor op 175 graden
  • bekleed een bakplaat met bakpapier
  • spreid de amandelen uit over het bakpapier
  • rooster de amandelen in ongeveer 15 minuten goudbruin*
  • laat de amandelen wat afkoelen en doe ze daarna (als ze nog een klein beetje warm zijn) in een keukenmachine
  • laat de keukenmachine malen totdat de olie uit de noten vrij komt en het een smeuïge pasta wordt (dit kan vrij lang duren, wees geduldig! ;))
  • voeg dan de dadels, het vanille-poeder en het zeezout toe en laat nogmaals draaien totdat je een glad, smeuïg geheel hebt
  • doe de amandelpasta in een leuk glazen potje en bewaar het goed afgesloten in de koelkast

Enjoy!

*blijf goed opletten; ze mogen niet te donker worden! Haal ze er desnoods eerder uit!

Tip: gebruik ook eens andere noten of zaden om zo een andere variant te maken! The sky is the limit! 🙂 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Stap 1: doe de nog (een beetje) warme amandelen in een keukenmachine en laat hem draaien

Stap 2

Stap 2: de amandelen zijn nu gebroken

Stap 3

Stap 3: er ontstaat een soort meel

Processed with VSCOcam with f2 preset

Stap 4: de amandelen zijn veranderd in een smeuïge pasta; voeg nu de dadels, het zeezout en de vanille toe

Het eindresultaat!

Het eindresultaat!

Advertenties

12 gedachtes over “Home made amandelpasta

  1. Pingback: Super snacks! | Personal Foodcoaching

  2. Pingback: Haver-bananenbrood |

  3. Pingback: Yoghurt-smoothie met peer |

  4. Pingback: Bewuste Beauty: Marianne Elfrink | Daily Health Crush

  5. Pingback: Açai Berry Bowl |

  6. Pingback: Bananenbrood met kaneel-crumble |

  7. Pingback: Skinfoods + Glowing Beauty Shake |

  8. Pingback: Chocolade açaí bowl |

  9. Pingback: Zoete aardappeltoast met avocado & ei |

  10. Pingback: Stoofpeer amandel smoothie |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s