Haver-bananenbrood

Van Joannusmolen ontving ik afgelopen week een doos vol meelsoorten om nieuwe recepten mee te maken. Dat kwam goed uit want een nieuw recept voor bananenbrood stond al een tijdje op mijn ‘to-make’ lijstje. Ik maakte al eerder een bananenbrood met kokosmeel maar deze keer koos ik voor  havermeel als basis.

Haver is namelijk ontzettend voedzaam: het bevat veel plantaardige eiwitten, vezels, B-vitamines, kalium, calcium en fosfor. Dit brood is natuurlijk gezoet met (gedroogd) fruit zodat het suikervrij is; er is ook geen zuivel gebruikt. Een paar sneetjes van dit bananenbrood doet het goed als ontbijt of als gezond tussendoortje voor kinderen( en volwassenen ;)). Helemaal lekker met wat zelfgemaakte amandelpasta!

Enjoy!

Je hebt nodig (voor 1 cake-vorm):

  • 150 gram havermeel van Joannusmolen
  • 4 rijpe bananen (3 voor in het brood, 1 ter garnering bovenop)
  • 3 bio eieren
  • 2 eetlepels extra vierge kokosolie
  • 50 gram gedroogde bio abrikozen
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram gojibessen + extra ter garnering
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1/2e theelepel zeezout

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Laat de abrikozen even een paar minuten wellen in warm water
  • Hak de walnoten in kleine stukjes
  • Mix 3 bananen in de keukenmachine met de (uitgelekte) abrikozen, de eieren en de kokosolie tot een gladde massa
  • Voeg ook het havermeel, bakpoeder, kaneel en het zeezout toe en mix nogmaals tot er een glad beslag zonder klontjes is ontstaan
  • Voeg de walnoten en gojibessen toe en roer dit er met een lepel doorheen
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag erover
  • Snijd de overgebleven banaan in plakjes
  • Garneer de cake met de plakjes banaan en wat extra goijbesjes en walnoten
  • Bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar

Enjoy!

Tips:

  • Heb je geen keukenmachine? Pureer de ‘natte’ ingrediënten dan met een staafmixer en roer met een garde of een handmixer de ‘droge’ ingrediënten erdoor.  
  • Bedek het brood na zo’n 15 minuten met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant (met name de noten en besjes) verbranden.
  • Heb je coeliakie of een zware gluten-intolerantie? Maak dan zelf havermeel door glutenvrije havervlokken fijn te malen in een keukenmachine of maak dit glutenvrije bananenbrood

Processed with VSCOcam with f2 preset

Advertenties

9 gedachtes over “Haver-bananenbrood

  1. ilse

    Heerlijk brood, weer eens wat anders! Voor degenen die dat belangrijk vinden -> als je dit brood in 13 plakken snijdt, dan bevat 1 plak ongeveer 185 calorieën. ( alle ingrediënten bij elkaar opgeteld en daarna gedeeld door 13 )

  2. Pingback: Bananenbrood met kaneel-crumble |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s