Powerballs

De Nijmeegse vierdaagse wordt deze week weer gelopen en dat is altijd een hele happening en een groot feest! Ik kreeg een telefoontje van Vierdaagse-TV met de vraag of ik mee wou werken aan een opname over wat nu wel en wat juist niet te eten tijdens het wandelen. Ik heb een bijpassend recept bedacht; powerballs! Deze powerballetjes zitten namelijk vol energie, vezels en voedingsstoffen (dankzij de amandelen, Medjoul dadels, kokosolie, gojibessen en cacao nibs) en zijn een goed alternatief voor de zo geliefde (maar niet erg gezonde) krentenbollen. Ze zijn ook nog eens binnen 10 minuten gemaakt; proberen dus! Klik hier als je het leuk vindt om het interview en de kookvideo te zien; je kunt het doorspoelen naar minuut 10.20; je kunt het filmpje ook terugvinden op mijn facebookpagina bij het album video’s.

Ingrediënten (voor ongeveer 16 ballen):

  • 14 Medjoul dadels
  • 2 eetlepels extra vierge kokosolie
  • 120 gram rauwe amandelen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zeezout
  • 4 eetlepels gojibessen
  • 4 eetlepels cacao nibs
  • 4 eetlepels geraspte kokos

Bereiding:

  1. Ontpit de dadels.
  2. Doe de amandelen in de keukenmachine en laat dit even draaien zodat de noten in kleine stukjes breken.
  3. Voeg de dadels, vanille, zeezout en kokosolie toe aan de keukenmachine en laat deze draaien totdat er een plakkerige massa ontstaat.
  4. Voeg de gojibessen en cacao nibs toe en laat deze een paar seconden meedraaien (zodat ze nog redelijk intact blijven).
  5. Vorm met je (schone) handen evengrote ballen van het mengsel.
  6. Doe wat kokosrasp op een bordje en rol daar de ballen doorheen.
  7. Leg de ballen even in de koelkast om op te stijven.

Enjoy!

Tip: de ballen blijven, goed afgesloten en in de koelkast, lange tijd goed. Je kunt ze zelfs invriezen. 

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

IMG_2890