hummus-vegan-personal-foodcoaching-zutphen

Klassieke hummus

Hummus is, naast powerballs en geroosterde groentes, iets wat ik bijna ieder weekend wel maak. Zo heb ik voor de aankomende week een snelle basis voor een gezonde lunch of snack. Zo eet ik graag hummus als gezonde dip bij rauwkost, in salades of bliss bowls of op crackers, wraps of brood. Hummus is ook nog eens super simpel om zelf te maken! Er staat al jaren een klassiek hummus recept op deze website, maar inmiddels maak ik ‘m net ietsje anders. Dus vandaar deze ge-update variant. Dit is volgens kenners vast geen écht klassieke hummus; zo week ik bijvoorbeeld de kikkererwten niet zelf en kies liever voor de snellere weg van voorgekookte kikkererwten. Maar gemak is ook wat waard toch? Het lekkerste vind ik hummus met geroosterde knoflook in plaats van rauwe knoflook (die je vaak nog dagen terug proeft :P), dus daar heb ik nog een tip voor gegeven onderaan het recept. Op mijn Instagram vind je overigens een handig stap voor stap filmpje hoe je deze hummus maakt.

P.S. Meer gezonde inspiratie vind je het in 5-wekenplan Puur Gezond & Stralend of mail naar marianne@personalfoodcoaching.nl voor persoonlijke foodcoaching op maat.

Je hebt nodig (voor 1 schaaltje): 

  • 1 blik (of pot) kikkererwten (230 gram uitlekgewicht)
  • 8 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels witte tahini (gemalen sesampasta)
  • sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • flinke snuf zeezout

Zo maak je het: 

  1. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met warm water.
  2. Doe ze in de keukenmachine samen met alle overige ingrediënten.
  3. Laat de keukenmachine draaien tot je een zijdezachte hummus hebt.
  4. Bewaar de hummus maximaal 5 dagen in een luchtdichte bak in de koelkast. Geniet ervan!

Tip: houd je niet van rauwe knoflook? Laat dit dan weg of rooster 1 à 2 gepelde knoflooktenen 10 minuten in de oven (180 graden) met een drupje olie zodat de knoflook zacht en zoeter van smaak wordt. 


Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s