Al jaren ben ik groot fan van deze banaan-ei pannenkoekjes, ik verwerk ze dan ook in de meeste persoonlijke voedingsplannen. Super simpel en lekker! Helaas kan (of wil) niet iedereen ei eten. Vandaar deze 100% plantaardige, ei-vrije bananen pannenkoekjes! Ze zijn vrij van gluten en je kunt ze heel gemakkelijk notenvrij maken door havermelk en volkoren rijstmeel te gebruiken. En ze smaken ook nog eens naar bananenbrood; wie wil dat nu niet?!
P.S. Wil je meer gezonde inspiratie? Bestel dan het 5-wekenplan Puur Gezond & Stralend.
Je hebt nodig (2 porties):
- 2 rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
- 150 ml ongezoete plantaardige melk (zoals amandelmelk)
- 2 tl ahornsiroop
- 50 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel (of volkoren rijstmeel)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- optionele toppings: fruit (rood fruit, bloedsinaasappel, extra banaan etc.), noten, zaden, notenpasta, kokoschips, pure chocolade, kokosyoghurt, ahornsiroop
Zo maak je ze:
- Doe alle ingrediënten (behalve de toppings) in een blender en mix tot je een glad beslag krijgt. Heb je geen blender? Dan kun je ook de bananen in een kom prakken met een vork en vervolgens de rest van de ingrediënten toevoegen en mengen tot een glad beslag.
- Verwarm een klontje kokosolie in een koekenpan en bak per keer 3 kleine pannenkoekjes. Draai ze voorzichtig om zodra er belletjes aan de bovenzijde ontstaan. Herhaal dit tot je beslag op is.
- Serveer de pannenkoekjes met toppings naar wens! Enjoy!
Tips:
- Dit recept is glutenvrij mits je gecertificeerd glutenvrij havermeel gebruikt of maak zelf havermeel van glutenvrije havermout in een keukenmachine te malen. Dit is vooral belangrijk voor coeliakie patiënten.
- Ook heel lekker om wat gehakte pure chocolade of blauwe bessen door het beslag te roeren voor je gaat bakken.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink