Deze pannenkoekjes zijn onwijs gemakkelijk te maken en bestaan maar uit 2 ingrediënten. Ze zijn daarnaast ook nog eens overheerlijk en vervullen absoluut je trek in deze zoete oer-Hollandse traktatie.
Ingrediënten (1 persoon):
- 2 (bio) eieren
- 1 (medium tot grote) rijpe banaan
- 1 theelepel kaneel (kun je weglaten)
- klein snufje zeezout
- kokosolie of roomboter om in te bakken
- optioneel ter garnering: bijenpollen, rood fruit, blauwe bessen, cacao nibs, geraspte kokos etc.
Bereiding:
- prak de banaan met een vork in een kom fijn
- voeg de eieren, kaneel, en zeezout toe en roer tot er een glad geheel ontstaat
- verwarm een klontje kokosolie of roomboter in een pan
- schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak de kleine pannenkoekjes bruin aan een kant
- leg eventueel de deksel op de pan om het garingsproces te versnellen
- schep de pannenkoekjes voorzichtig om als er aan de bovenkant van de pannenkoekjes bubbeltjes zijn verschenen
- bak ook de andere kant bruin en haal ze uit de pan
- herhaal dit totdat je beslag op is
Enjoy!
Pingback: Vegan smoothie pannenkoeken met blauwe bessen |
Pingback: Healthy op reis |
Pingback: Vegan bananabread pancakes |
Pingback: 10x baby superfoods |
Pingback: 5 Dreumes ontbijt ideeën |