Bananen-pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn onwijs gemakkelijk te maken en bestaan maar uit 2 ingrediënten. Ze zijn daarnaast ook nog eens overheerlijk en vervullen absoluut je trek in deze zoete oer-Hollandse traktatie. 

Ingrediënten (1 persoon):

  • 2 (bio) eieren
  • 1 (medium tot grote) rijpe banaan
  • 1 theelepel kaneel (kun je weglaten)
  • klein snufje zeezout
  • kokosolie of roomboter om in te bakken
  • optioneel ter garnering: bijenpollen, rood fruit, blauwe bessen, cacao nibs, geraspte kokos etc.

Bereiding:

  1. prak de banaan met een vork in een kom fijn
  2. voeg de eieren, kaneel, en zeezout toe en roer tot er een glad geheel ontstaat
  3. verwarm een klontje kokosolie of roomboter in een pan
  4. schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak de kleine pannenkoekjes bruin aan een kant
  5. leg eventueel de deksel op de pan om het garingsproces te versnellen
  6. schep de pannenkoekjes voorzichtig om als er aan de bovenkant van de pannenkoekjes bubbeltjes zijn verschenen
  7. bak ook de andere kant bruin en haal ze uit de pan
  8. herhaal dit totdat je beslag op is

Enjoy!

 

5 gedachtes over “Bananen-pannenkoekjes

  1. Pingback: Vegan smoothie pannenkoeken met blauwe bessen |

  2. Pingback: Healthy op reis |

  3. Pingback: Vegan bananabread pancakes |

  4. Pingback: 10x baby superfoods |

  5. Pingback: 5 Dreumes ontbijt ideeën |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s