In de winter gaat er wat mij betreft niets boven een verwarmende soep als lunch. Mooi meegenomen is dat soep snel klaar is en dat je er ook heel veel groente in kunt verwerken. De laatste tijd is mijn favoriete soep deze bloemkoolsoep met truffel. Deze 100% plantaardige soep zit vol eiwitten en gezonde vetten uit de bonen en cashewnoten. Dit zijn gelijk ook de geheime ingrediënten die de soep zijdezacht en romig maken en ze zorgen voor een langdurige verzadiging. Een drupje truffelolie maakt deze soep helemaal af!
Ga jij ‘m ook proberen? Laat het me hieronder weten! 🙂
Je hebt nodig (voor 1 grote pan):
- 100 gram rauwe cashewnoten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel tijm (gedroogd of vers)
- 1 bloemkool
- 1 blik boterbonen of witte bonen ( 240 gram uitlek gewicht)
- 1500 ml bouillon (vega of kip)
- citroensap, zeezout en zwarte peper
- toppings: truffelolie, geroosterde cashews, chili flakes, fijngehakte peterselie
Zo maak je het:
- Week de rauwe cashews 15 minuten in kokend water, dit zorgt ervoor dat ze straks gemakkelijker mee blenden.
- Fruit de ui, knoflook en tijm in wat olie in een grote soeppan.
- Voeg vervolgens de bloemkool in roosjes, de (afgespoelde en uitgelekte) boterbonen en cashews en de bouillon toe en laat dit 15 min koken of totdat de bloemkool beetgaar is.
- Blend de soep tot een romig geheel met een staafmixer of in een blender. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat bouillon toe.
- Breng de soep op smaak met zeezout, peper en citroensap en serveer met geroosterde cashews, chili flakes, peterselie en een wat truffelolie. Enjoy!
Tip: door de soep in een (high speed) blender te pureren wordt deze extra romig! Zorg wel dat de warmte uit de blender weg kan tijdens het blenden.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink