pinda-curry-bloemkool-kikkererwten-vega-vegan-personal-foodcoaching

Pindacurry met bloemkool & kikkererwten

Zoals je wellicht op mijn Instagram– of Facebook account hebt kunnen zien ben ik, naast Personal Foodcoaching, ook druk bezig met de verbouwing van het nieuwe (klus)huis van mijn vriend en mij. We zijn er nog wel even zoet mee en hopen begin volgend jaar naar ons nieuwe stekje in Zutphen te verhuizen. Ondertussen ben ik ook druk met coaching, vandaar dat mijn blog even op een wat lager pitje heeft gestaan. Ik vind het echter hoog tijd voor een nieuwe post, vandaar dat ik vandaag een heerlijke curry met jullie deel!

Inmiddels is de herfst alweer een feit; hoog tijd voor stevige kost dus! Deze verwarmende, eiwitrijke maaltijd heeft me tot nu toe door de verbouwing heen gesleept. En geloof me, hier maak je ook hongerige mannen blij mee! Het staat supersnel op tafel en barst van de smaak. De romige pindasaus is een échte crowd-pleaser. Deze curry is volledig plantaardig maar je kunt ervoor kiezen om 1 blik kikkererwten te vervangen door blokjes kippendij.

Laat je het me weten als je deze curry hebt geprobeerd? Dat vind ik namelijk super leuk! 

Je hebt nodig (voor 4 porties):

  • 2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (verwijder evt. de zaadjes en zaadlijsten als je niet van pittig houdt)
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 3 eetlepels (suikervrije) pindakaas (dit is de allerlekkerste!!)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 blikken kikkererwten OF 1 blik kikkererwten en 300 gram bio kippendij-blokjes
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel tamari (of sojasaus)
  • optioneel: bruine rijst, limoenpartjes, geroosterde pinda’s en koriander voor serveren

Zo maak je het:

  1. Fruit de gember, knoflook, rode peper en kerriepoeder een paar minuutjes in wat kokosolie. Gebruik je kippendij? Bak dit dan ook mee totdat de kip gaar is.
  2. Schenk dan de kokosmelk erbij en doe ook de pindakaas, tamari, bloemkoolroosjes en kikkererwten erbij. Laat dit 10 tot 15 minuten zachtjes koken of totdat de bloemkool (beet)gaar is. Breng de curry op smaak met het sap van 1 limoen, versgemalen zwarte peper en de tamari.
  3. Serveer de curry eventueel met bruine rijst, fijngehakte geroosterde pinda’s, extra rode peper, partjes limoen en koriander.

 

Tips: 

  • Ook lekker met gamba’s, gekookt ei of tofu in plaats van kikkererwten en kip. Kippenlever is ook een goede keuze; af en toe lever (van goede kwaliteit) eten is namelijk erg gezond want het zit bomvol voedingsstoffen. En daar word ik als natuurvoedingsdeskundige erg blij van! 😉 Daarnaast smaakt het heerlijk in dit gerecht. 
  • Extra groente boost? Serveer de curry dan met bloemkool- of broccoli rijst. Of vul je curry met extra groente zoals aubergine, paprika, taugé  zoete aardappel, spinazie, pompoen, boerenkool of courgette. Mix en match!

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

IMG_9981-2

IMG_0024-2

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

7 gedachtes over “Pindacurry met bloemkool & kikkererwten

  1. Pingback: Vegetarisch weekmenu #1 – Zonderzooi

  2. Pingback: Vegetarisch weekmenu #1 - Zonderzooi - Food, Coaching & Lifestyle

  3. Pingback: Wat ik eet wanneer ik gestresst of vermoeid ben |

Plaats een reactie