Toast is wat mij betreft écht comfort food! Mijn lievelingscombinatie blijft amandelpasta of pindakaas met plakjes banaan en cacao nibs, maar soms heb ik zin in hartig. En dan is dit spot on 😉 Paddenstoelen smaken nu extra lekker omdat ze in het seizoen zijn.
Deze combinatie is rijk aan eiwitten (uit de paddenstoelen en hummus) en vezels waardoor je langer een verzadigd gevoel houdt. Bye bye snack attacks dus! Gerookt paprikapoeder geeft de paddenstoelen net even iets extra’s; het is niet voor niets mijn favoriete specerij. Gelukkig kun je het tegenwoordig bij alle grote supermarkten vinden. Het maakt namelijk alles lekkerder! Kies bij voorkeur voor goede kwaliteit volkoren spelt-zuurdesembrood, bijvoorbeeld van het Vlaamsch Broodhuys of, voor de Nijmegenaren onder ons, bakker Arend.
Je hebt nodig (voor 1 portie):
- 2 sneetjes volkoren spelt-zuurdesembrood (of roggebrood)
- 100 gram gemengde paddenstoelen (of kastanjechampignons), in stukjes
- de blaadjes van een paar takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
- 1/2e theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels hummus
Zo maak je het:
- Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of in de oven goudbruin en knapperig.
- Verwarm 1 theelepel ghee of roomboter in een koekenpan samen met het gerookte paprikapoeder en de tijm en voeg dan de paddenstoelen toe. Bak deze totdat ze goudbruin zijn en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Besmeer de sneetjes brood met de hummus en leg daarop de paddenstoelen. Enjoy!
Glutenvrij? Vervang het brood dan door zoete aardappel toast, zilvervliesrijstwafels, Yam haverbrood of een ander glutenvrij alternatief. Ook lekker als vulling in een boekweitflensje.
P.S. de mooie snij/serveerplank op de foto’s is van SDF Art & Design.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Pingback: De lekkerste recepten voor Pasen |
Pingback: Wat ik eet wanneer ik gestresst of vermoeid ben |