Broccoli detox soep

Soms heb je behoefte aan groen & gezond, bijvoorbeeld wanneer je een griepje voelt opkomen. Deze (vegan) soep, die ik bedacht & fotografeerde voor EkoPlaza, is dan precies wat je nodig hebt! De broccoli & cavolo nero bevatten flinke hoeveelheid vitamines & mineralen. De bonen zorgen voor extra vezels en plantaardige eiwitten waardoor de soep goed vult. Door de bonen mee te blenden krijgt de soep een romige, volle textuur.

Gember, ui & knoflook geven smaak maar werken, net als de cayennepeper, ook ontstekingsremmend en geven je immuunsysteem een boost. Cayennepeper is daarnaast ook nog eens goed bij verkoudheid en vastzittend slijm. Door chiazaadjes over de soep te strooien ondersteun je het lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen.

Supergezond (en lekker ;)) soepje dus!

 

Je hebt nodig (voor 4 personen):

  • 300 g (bevroren) broccoliroosjes
  • 1 bosje (± 250 gram) cavolo nero (zwarte kool), boerenkool, snijbiet of spinazie
  • 1 blik (400 g.) cannellini bonen
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • stukje ( ±2 cm; eventueel meer naar wens) verse gember
  • extra vierge kokosolie
  • 600 ml water
  • 1 biologisch groentebouillon blokje
  • sap van een 1/2e citroen (eventueel meer naar smaak)
  • mespuntje cayennepeper & zeezout
  • toppings: chiazaad, kiemen of cress, kokosmelk, pompoenpitten, noten etc.

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode ui in ringen en fruit deze, op laag vuur, met 1 theelepel kokosolie totdat ze zacht zijn
  2. Schil de gemberwortel en hak deze, samen met de (gepelde) knoflook fijn, voeg dit toe aan de ui en bak 1 minuutje mee
  3. Voeg het water, het bouillonblokje en de bevroren broccoli toe en kook 8 tot 10 minuten, totdat de broccoli beetgaar is
  4. Was ondertussen de cavolo nero, snijd het in grove stukken en voeg het toe aan de soeppan en kook nog 2 minuten mee totdat het geslonken is
  5. Voeg dan de (afgespoelde en uitgelekte) cannellini bonen toe en gebruik een staafmixer of blender om alles te pureren tot een gladde soep
  6. Breng soep op smaak met cayennepeper, citroensap & eventueel wat zeezout
  7. Serveer de soep met toppings zoals chiazaadjes, kiemen of cress, kokosmelk, gehakte nootjes of pitten

 

©Personal Foodcoaching – 2015

IMG_9861

 

IMG_9963

 

IMG_0002_2

 

IMG_9933

3 gedachtes over “Broccoli detox soep

  1. Pingback: Hoe overleef je de feestdagen? |

  2. Pingback: Wat ik eet wanneer ik gestresst of vermoeid ben |

  3. Pingback: Voeding voor een goede weerstand |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s