choco-chiapudding-mango-kokos-personal-foodcoaching

Choco-chiapudding met kokos & mango

Yumm, echt smullen dit ontbijtje! Je moet er even op wachten (je maakt hem bij voorkeur een dag van tevoren klaar), maar dan heb je ook wat! Vooral de overheerlijke chocolade-kokos-mango combi zal zelfs de meest kieskeurige eters overhalen. Zo lekker dat je bijna vergeet hoe gezond het is…

Deze pudding bestaat voornamelijk uit chia zaden; deze piepkleine zaadjes zitten vol calcium (meer dan in melk), ijzer (meer dan in spinazie), magnesium, foliumzuur, omega-3 vetzuren (meer dan in zalm), eiwitten, antioxidanten & voedingsvezels. Chia zaad ondersteunt dus je gezondheid. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor spieropbouw, meer energie én het ondersteunt afvallen.Er zit ook veel kokos in deze pudding. Hier lees je waarom dat zo gezond is.

Door de chiapudding te blenden ontstaat er een mousse-achtige structuur; persoonlijk vind ik dit veel lekkerder én je hebt geen irritante chiazaadjes tussen je tanden 😉 Plus je hebt het gevoel dat je met een gerust hart chocolademousse als ontbijt kunt nemen!
Met recht een win-win situatie dus!

 

Ingrediënten (1 persoon):

  • 100 ml volvette kokosmelk (bijvoorbeeld van EkoPlaza huismerk of Aroy-D)
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 theelepel (rauwe) cacao
  • 1 (ontpitte) Medjoul dadel,  1 theelepel rauwe (bio) honing of stevia naar smaak
  • 100 gram verse mango
  • 1 theelepel geraspte kokos/kokoschips
  • optioneel: 2 eetlepels kokosyoghurt

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de mango, kokosrasp & kokosyoghurt in een blender*
  2. Laat de blender draaien totdat er een egale massa ontstaat
  3. Doe de chiamousse in een afsluitbare weckpot- of pot en zet de ‘chia pudding’ minimaal 2 uur (maar liever een nacht lang) in de koelkast om op te stijven
  4. Garneer de pudding vervolgnes met verse mango en eventueel wat geschaafde pure chocolade & kokosrasp

Enjoy!

Tips:

  • Er is ook een andere bereiding mogelijk: roer alle ingrediënten (behalve de kokosyoghurt, kokosrasp en mango) goed door elkaar en zet het een nacht in de koelkast. Zo krijg je een meer traditionele chia pudding. Zelf ben ik niet zo weg van deze structuur, vandaar dat ik hem blend tot een soort ‘mousse’. Probeer eventueel voor jezelf uit wat jij het lekkerst vindt.
  • Schaaf ook eens wat pure of rauwe chocolade over de pudding; yumm! 
  • Ook een ideaal dessert waar je gegarandeerd indruk mee maakt! 
  • Ook lekker met banaan,  frambozen of ander rood fruit wanneer dit in het seizoen is. 

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

IMG_4517-2

IMG_4501 kopie

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Advertenties

7 gedachtes over “Choco-chiapudding met kokos & mango

  1. Yummy, ziet er heel lekker uit. Kan ik dit ook maken zonder de kokosolie? Ik ga jouw blog volgen 🙂 want er staan heerlijke recepten op. Dankjewel om deze te delen!

    Cindy x

  2. Pingback: De lekkerste Paas recepten |

  3. Pingback: Chia ontbijtpudding |

  4. Pingback: Roy’s gehaktballen met puree |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s