Romige avocado-geitenkaas mousse

Deze romige mousse vol gezonde vetten is ontstaan tijdens een keuken-experiment; ik was meteen weg van de romige, crème-achtige textuur! Heerlijk op een zadencracker, speltboterham, rijstwafel of als dip bij rauwkost.  

Ingrediënten (voor 1 potje):

  • 1 rijpe avocado
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • scheut olie (bijvoorbeeld olijf-, walnoot-, hennep-, avocado- of lijnzaadolie)
  • sap van 1/2e citroen
  • zeezout & zwarte peper
  • optioneel: verse kruiden naar smaak zoals bieslook of koriander

 

Bereiding:

  • doe het vruchtvlees van de avocado, een flinke scheut olie en de geitenkaas in een keukenmachine
  • laat deze draaien totdat je een romige en egale massa hebt
  • breng de mousse op smaak met zeezout, peper & citroensap (en eventueel kruiden naar smaak)
  • bewaar de mousse in een (glazen) potje tot 5 dagen in de koelkast*

Enjoy!

 

*De kleur kan na enige tijd wat veranderen doordat de avocado snel bruin wordt; schrik hier niet van maar roer het even goed door.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

6 gedachtes over “Romige avocado-geitenkaas mousse

  1. Pingback: Zoete aardappeltoast met avocado & ei |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s