Gevulde hartige quinoa pannenkoek

Het is weer ‘Makkelijke Maandag’ dus tijd voor een nieuw recept. Op facebook vroeg ik laatst aan jullie aan wat voor soort recepten de meeste behoefte is; daar kwam voornamelijk (glutenvrije) lunches & diners uit. Vandaar deze week een recept dat je zowel als lunch of licht diner kunt eten; gevulde hartige quinoa pannenkoek. Deze pannenkoek is rijkelijk belegd met een romige  avocado-geitenkaas mousse (bomvol gezonde vetten & eiwitten) met daar bovenop knapperige groenten en een heerlijk zachtgekookt eitje. Natuurlijk kun je met de toppings naar hartenlust variëren (of restjes gebruiken). Geniet er van! 

Ingrediënten (2 personen):

  • 4 eetlepels quinoa meel (of een andere meelsoort naar wens)
  • 4 bio eieren
  • amandelmelk
  • snuf zeezout
  • roomboter (of ontgeurde kokosolie)
  • 4 eetlepels avocado-geitenkaas mousse
  • 2 flinke handen veldsla
  • flink wat kiemen of cress

Bereiding:

  1. meng het meel, 2 eieren, zeezout en een flinke scheut amandelmelk tot een beslag en laat het 5 minuten ‘rusten’
  2. kook intussen vast de overige 2 eitjes
  3. verhit een klein klontje roomboter in een koekenpan en bak een voor een 2 pannenkoeken van het beslag
  4. bestrijk de pannenkoeken met de avocado-geitenkaas mousse en beleg ze met de overige ingrediënten

Enjoy!

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

2 gedachtes over “Gevulde hartige quinoa pannenkoek

  1. Pingback: De ene wrap is de andere niet |

  2. Pingback: Gezonde pannenkoeken recepten: smullen zonder schuldgevoel

Plaats een reactie