Deze romige mousse vol gezonde vetten is ontstaan tijdens een keuken-experiment; ik was meteen weg van de romige, crème-achtige textuur! Heerlijk op een zadencracker, speltboterham, rijstwafel of als dip bij rauwkost.
Ingrediënten (voor 1 potje):
- 1 rijpe avocado
- 125 gram zachte geitenkaas
- scheut olie (bijvoorbeeld olijf-, walnoot-, hennep-, avocado- of lijnzaadolie)
- sap van 1/2e citroen
- zeezout & zwarte peper
- optioneel: verse kruiden naar smaak zoals bieslook of koriander
Bereiding:
- doe het vruchtvlees van de avocado, een flinke scheut olie en de geitenkaas in een keukenmachine
- laat deze draaien totdat je een romige en egale massa hebt
- breng de mousse op smaak met zeezout, peper & citroensap (en eventueel kruiden naar smaak)
- bewaar de mousse in een (glazen) potje tot 5 dagen in de koelkast*
Enjoy!
*De kleur kan na enige tijd wat veranderen doordat de avocado snel bruin wordt; schrik hier niet van maar roer het even goed door.
Pingback: Zoete aardappeltoast met avocado & ei |