Romige avocado-geitenkaas mousse

Deze romige mousse vol gezonde vetten is ontstaan tijdens een keuken-experiment; ik was meteen weg van de romige, crème-achtige textuur! Heerlijk op een zadencracker, speltboterham, rijstwafel of als dip bij rauwkost.  

Ingrediënten (voor 1 potje):

  • 1 rijpe avocado
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • scheut olie (bijvoorbeeld olijf-, walnoot-, hennep-, avocado- of lijnzaadolie)
  • sap van 1/2e citroen
  • zeezout & zwarte peper
  • optioneel: verse kruiden naar smaak zoals bieslook of koriander

 

Bereiding:

  • doe het vruchtvlees van de avocado, een flinke scheut olie en de geitenkaas in een keukenmachine
  • laat deze draaien totdat je een romige en egale massa hebt
  • breng de mousse op smaak met zeezout, peper & citroensap (en eventueel kruiden naar smaak)
  • bewaar de mousse in een (glazen) potje tot 5 dagen in de koelkast*

Enjoy!

 

*De kleur kan na enige tijd wat veranderen doordat de avocado snel bruin wordt; schrik hier niet van maar roer het even goed door.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

6 gedachtes over “Romige avocado-geitenkaas mousse

  1. Pingback: Zoete aardappeltoast met avocado & ei |

Laat een reactie achter op Marijke Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s