Kip kerrie zonder pakje of zakje

Vroeger at ik vaak kip-kerrie uit zo’n pakje; je kent ze vast wel. Lekker makkelijk & snel; het was echt een van mijn lievelingsgerechten. Toen ik mijn eetpatroon veranderde en daarmee de pakjes & zakjes verdwenen, wilde ik een alternatief bedenken voor mijn o zo geliefde kip-kerrie. Het bleek verassend simpel om dit gerecht zelf te maken, met als winst dat de smaak niet te vergelijken is met de variant uit een pakje. Zo veel voller en romiger van smaak! Echt smullen. Daarnaast kost het maken van deze kip-kerrie evenveel tijd als de ‘kant- en klare’ optie; dat kun je dus ook niet meer als excuus gebruiken ;). Dus hup, de keuken in! 

Ingrediënten (4 porties):

  • 400 gram (biologische) kippendij of kipfilet
  • extra vierge kokosolie
  • 1 ui
  • 2 wortels (geschraapt/geschild)
  • 2 preien
  • 400 gram (bevroren) sperziebonen (uit de diepvries)
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel kerriepoeder (eventueel meer naar smaak)
  • 1 blik (biologische) kokosmelk (400 ml)
  • 1 biologisch (suikervrij) kippenbouillonblokje
  • zeezout & zwarte peper naar smaak
  • quinoa of bruine rijst voor erbij
  • optioneel: cashewnoten (ongebrand & ongezouten)

Bereiding:

  1. begin met het opzetten van de quinoa of de rijst. Snijd vervolgens de ui en prei in ringen en snijd de wortel in schijfjes
  2. verwarm wat kokosolie in een (stoof)pan en laat de ui, prei en wortel zachtjes garen
  3. snijd (op een andere snijplank) de kip in blokjes en voeg dit bij de groenten en bak de kipblokjes bruin
  4. kook ondertussen in een andere pan de bonen volgens de instructies op de verpakking
  5. voeg de knoflook toe en kerriepoeder toe aan de kip en laat dit heel even mee bakken
  6. schenk de kokosmelk en het (verkruimelde) kippenbouillon bij de kip (voeg eventueel meer water toe wanneer de saus te dik wordt of aankoekt)
  7. laat de kip kerrie koken totdat de kip gaar is en breng op smaak met zeezout & peper
  8. garneer het gerecht eventueel met de sperziebonen, wat rauwe cashewnoten en serveer het met quinoa of zilvervliesrijst en eventueel extra gestoomde groenten (sperziebonen, broccoli, courgette etc.) of een salade

Enjoy!

 

Tip: is je saus te dun? Voeg dan wat arrowroot poeder toe om de saus te binden. 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

IMG_3190

 

IMG_3167

 

IMG_3165

13 gedachtes over “Kip kerrie zonder pakje of zakje

  1. Jose Koppers

    Hallo Marianne,

    We hebben net jouw kipkerrierecept uitgeprobeerd. Heerlijk smaakte dit gerecht. Ook ik at vroeger regelmatig de kipkerriesausjes uit een zakje. Sinds mijn ziekte leven wij nog gezonder en dat bevalt ons prima. Overigens ik ben José (moeder van Malou, Linda’s kamergenootje). Succes met je Personal Foodcoaching!

    Groetjes, José

    Verstuurd vanaf mijn iPad

  2. Ramona

    Hoihoi! Ik kocht deze ook altijd in een pakje, maar heb hem zelf gemaakt en hij viel bij de hele familie in de smaak! Die ga ik zeker vaker maken! Groetjes, Ramona

  3. Inge

    Zojuist kip-kerrie gegeten, maar het viel weer een beetje tegen. Dus zocht ik een nieuw recept en kom hier terecht. Deze ga ik de volgende keer zeker maken. Want ook ik ben ,doordat ik geen tarwe en koemelk meer mag en zo min mogelijk geraffineerde suikers, compleet van het kant-en-klare af. En dat is zeker geen straf! Ik ga je volgen op Facebook. 🙂
    Bedankt, Inge.

  4. Pingback: Food prepping: doe jij het al? |

  5. Pingback: Hyggeweek |

  6. Pingback: 10 tips om koken leuker & gemakkelijker te maken |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s