Vroeger at ik vaak kip-kerrie uit zo’n pakje; je kent ze vast wel. Lekker makkelijk & snel; het was echt een van mijn lievelingsgerechten. Toen ik mijn eetpatroon veranderde en daarmee de pakjes & zakjes verdwenen, wilde ik een alternatief bedenken voor mijn o zo geliefde kip-kerrie. Het bleek verassend simpel om dit gerecht zelf te maken, met als winst dat de smaak niet te vergelijken is met de variant uit een pakje. Zo veel voller en romiger van smaak! Echt smullen. Daarnaast kost het maken van deze kip-kerrie evenveel tijd als de ‘kant- en klare’ optie; dat kun je dus ook niet meer als excuus gebruiken ;). Dus hup, de keuken in!
Ingrediënten (4 porties):
- 400 gram (biologische) kippendij of kipfilet
- extra vierge kokosolie
- 1 ui
- 2 wortels (geschraapt/geschild)
- 2 preien
- 400 gram (bevroren) sperziebonen (uit de diepvries)
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel kerriepoeder (eventueel meer naar smaak)
- 1 blik (biologische) kokosmelk (400 ml)
- 1 biologisch (suikervrij) kippenbouillonblokje
- zeezout & zwarte peper naar smaak
- quinoa of bruine rijst voor erbij
- optioneel: cashewnoten (ongebrand & ongezouten)
Bereiding:
- begin met het opzetten van de quinoa of de rijst. Snijd vervolgens de ui en prei in ringen en snijd de wortel in schijfjes
- verwarm wat kokosolie in een (stoof)pan en laat de ui, prei en wortel zachtjes garen
- snijd (op een andere snijplank) de kip in blokjes en voeg dit bij de groenten en bak de kipblokjes bruin
- kook ondertussen in een andere pan de bonen volgens de instructies op de verpakking
- voeg de knoflook toe en kerriepoeder toe aan de kip en laat dit heel even mee bakken
- schenk de kokosmelk en het (verkruimelde) kippenbouillon bij de kip (voeg eventueel meer water toe wanneer de saus te dik wordt of aankoekt)
- laat de kip kerrie koken totdat de kip gaar is en breng op smaak met zeezout & peper
- garneer het gerecht eventueel met de sperziebonen, wat rauwe cashewnoten en serveer het met quinoa of zilvervliesrijst en eventueel extra gestoomde groenten (sperziebonen, broccoli, courgette etc.) of een salade
Enjoy!
Tip: is je saus te dun? Voeg dan wat arrowroot poeder toe om de saus te binden.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Pingback: Food prepping: doe jij het al? |
Pingback: Hyggeweek |
Pingback: 10 tips om koken leuker & gemakkelijker te maken |