Vorige week heb ik voor het eerst geëxperimenteerd met chia pudding. Het resultaat was verassend lekker; een romige pudding die ervoor zorgt dat je lang verzadigd blijft. De banaan zorgt voor een zoete smaak zonder zodat toevoeging van extra zoetstof overbodig is. Chiazaad is een zogenaamd superfood omdat het vol calcium, ijzer, magnesium, foliumzuur, omega-3 vetzuren, eiwitten, antioxidanten en voedingsvezels zit.
Wanneer je deze pudding als ontbijt eet weet je zeker dat je je dag goed begint want je lichaam krijgt een grote dosis voedingsstoffen binnen. Deze pudding (met maar 3 ingrediënten!) kun je het beste de avond van tevoren maken; hij is namelijk het lekkerst als hij goed is opgestijfd in de koelkast.
Ingrediënten (1 persoon):
- 3 eetlepels chiazaad
- 150 ml amandel- of kokosmelk
- 1 rijpe banaan (liefst gespikkeld)
- optioneel: 1 theelepel vanille-extract
Tip: voeg ter variatie een ook eens kaneel of cacao toe
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een blender en zet hem op de hoogste stand totdat er een egale massa ontstaat
- Doe het chiamengsel in een kommetje en zet hem in de koelkast
- De volgende ochtend is hij klaar om opgegeten te worden
Tips:
- Lekker gegarneerd met vers fruit, granola, snufje kaneel, kokosrasp, cacao nibs, hennepzaad etc.
- Probeer ook eens deze chocolade variant met kokos & mango.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Pingback: 10x baby superfoods |