hummus-salade-bowl-personal-foodcoaching-zutphen

Veggiebowl met zoete aardappel, avocado & hummus

Deze salade bowl is inmiddels al heel wat keren voorbij gekomen op Instagram en Facebook maar nog nooit heb ik het recept helemaal uitgeschreven. Zoals beloofd; hoog tijd om daar verandering in te brengen! Ik eet deze salade bijna elke week wel een keer en ik weet zeker dat jij ‘m ook lekker vindt! Enjoy! 🙂

P.S. Meer van dit soort gezonde, snelle maaltijden inclusief 5 weekschema’s vind je in het vernieuwde 5-wekenplan Puur Gezond & Stralend.

Je hebt nodig (voor 2 porties):

  • 150 gram veldsla
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 blik gekookte kikkererwten, uitgelekt en goed afgespoeld met warm water
  • 2 handen cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 rijpe avocado, in blokjes
  • 2 eetlepels pompoenpitten (eventueel geroosterd in een droge pan)
  • 4 eetlepels hummus
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels appelciderazijn
  • 2 theelepels vers citroensap
  • 2 theelepels mosterd

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes, verdeel over het bakpapier, besprenkel met olie, zeezout en peper en rooster ongeveer 30 minuten (tot goudbruin en gaar) in de oven.
  3. Maak ondertussen de dressing door de olijfolie te mixen met het citroensap, appelazijn en de mosterd.
  4. Mix nu de veldsla met de kikkererwten, tomaatjes en avocado en voeg de zoete aardappel blokjes toe.
  5. Serveer de salade met de dressing, een flinke dot hummus en bestrooi met de pompoenpitjes.

Tips:

  • Rooster de zoete aardappel de dag ervoor of gebruik restjes voor een extra snelle salade. Koud is zoete aardappel overigens nog gezonder voor je; het heeft een gunstig effect op je darmgezondheid.
  • Voor nog meer darmgezondheid voeg je een eetlepel gefermenteerde groente toe aan de salade zoals verse zuurkool of gefermenteerde biet (te koop bij natuurwinkels).  
  • Deze salade is ideaal om mee te nemen naar werk of school. Maak dus altijd extra voor gemakkelijke lunches! 
  • Ook lekker met blokjes biet in plaats van tomaatjes. 

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s