Deze salade bowl is inmiddels al heel wat keren voorbij gekomen op Instagram en Facebook maar nog nooit heb ik het recept helemaal uitgeschreven. Zoals beloofd; hoog tijd om daar verandering in te brengen! Ik eet deze salade bijna elke week wel een keer en ik weet zeker dat jij ‘m ook lekker vindt! Enjoy! 🙂
P.S. Meer van dit soort gezonde, snelle maaltijden inclusief 5 weekschema’s vind je in het vernieuwde 5-wekenplan Puur Gezond & Stralend.
Je hebt nodig (voor 2 porties):
- 150 gram veldsla
- 1 grote zoete aardappel
- 1 blik gekookte kikkererwten, uitgelekt en goed afgespoeld met warm water
- 2 handen cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 rijpe avocado, in blokjes
- 2 eetlepels pompoenpitten (eventueel geroosterd in een droge pan)
- 4 eetlepels hummus
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 theelepels appelciderazijn
- 2 theelepels vers citroensap
- 2 theelepels mosterd
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de zoete aardappel in blokjes, verdeel over het bakpapier, besprenkel met olie, zeezout en peper en rooster ongeveer 30 minuten (tot goudbruin en gaar) in de oven.
- Maak ondertussen de dressing door de olijfolie te mixen met het citroensap, appelazijn en de mosterd.
- Mix nu de veldsla met de kikkererwten, tomaatjes en avocado en voeg de zoete aardappel blokjes toe.
- Serveer de salade met de dressing, een flinke dot hummus en bestrooi met de pompoenpitjes.
Tips:
- Rooster de zoete aardappel de dag ervoor of gebruik restjes voor een extra snelle salade. Koud is zoete aardappel overigens nog gezonder voor je; het heeft een gunstig effect op je darmgezondheid.
- Voor nog meer darmgezondheid voeg je een eetlepel gefermenteerde groente toe aan de salade zoals verse zuurkool of gefermenteerde biet (te koop bij natuurwinkels).
- Deze salade is ideaal om mee te nemen naar werk of school. Maak dus altijd extra voor gemakkelijke lunches!
- Ook lekker met blokjes biet in plaats van tomaatjes.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink