De lente hangt in de lucht! En daar horen ook overheerlijke seizoensgroentes bij. Deze groentes smaken nu het lekkerst en zijn daarnaast ook nog eens goed voor je portemonnee. Waarschijnlijk heb je inmiddels wel gemerkt dat ik dol ben op eten uit een kom (vooral uit deze prachtige kommen van ByNord!). Met name dit soort Bliss Bowls tijdens de lunch of het diner zijn favoriet bij ons thuis. Je doet allerlei soorten groentes in een kom. Om er een uitgebalanceerde maaltijd van te maken zorg je ook voor een portie eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten. Deze bowl is daar een mooi voorbeeld van!
Je hebt nodig (voor 2 porties/bowls):
- 4 eieren (liefst biologisch)
- 400 gram krieltjes
- 1 bos groene asperges (400 gram)
- 1 bakje groene olijven (100 gram)
- 6 radijsjes, in dunne schijfjes
Dressing:
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 theelepels appelcider-azijn
- 2 theelepels mosterd
- zeezout
Zo maak je het:
- Stoom of kook de krieltjes gaar. Je kunt ze ook een dag van tevoren al koken en koud serveren (bonus: koude aardappels zijn heel goed voor je darmgezondheid).
- Stoom of kook de asperges (ze mogen nog mooi heldergroen zijn qua kleur en een lekker bite hebben) en kook ondertussen ook de eieren naar wens.
- Was en snijd de radijsjes in dunne plakjes.
- Mix alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
- Verdeel alle ingrediënten over 2 kommen en besprenkel met de dressing. Enjoy!
Tips:
- Volledig plantaardig? Vervang de eieren door hummus.
- Ook lekker met krokant gebakken halloumi.
- Meer gezonde inspiratie, uitgebalanceerde recepten en tips over het samenstellen van maaltijden vind je in het vernieuwde 5-wekenplan Puur Gezond & Stralend.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Pingback: Summer bliss bowl met falafel |
Pingback: Autumn Bliss Bowl |