dadelbonbons-personal-foodcoaching

Dadelbonbons

Ken je die in chocolade gehulde dadels die ze op de markt verkopen? Te lekker zijn die. Nu zag ik bij veel Engelse bloggers het geweldige idee om er notenpasta aan toe te voegen! Wanneer je kiest voor sappige Medjoul dadels, ze vult met notenpasta en omhult met een chocolade jasje heb je wel echt de 2.0 versie te pakken.

Het is ook echt een combinatie van alles wat ik lekker vind: sappige dadels, romige notenpasta, bittere chocolade en wat zout om de smaken omhoog te halen. Bij elkaar zorgt dat voor een ware smaaksensatie! En je krijgt zo mooi ook wat magnesium, gezonde vetten en vezels binnen. Hieronder mijn versie van deze lekkernij!

P.S. Op zoek naar meer gezonde inspiratie? Wellicht is het 5-wekenplan Puur Gezond & Stralend (vol recepten en eetschema’s) dan iets voor jou! 

Je hebt nodig (voor 20 stuks):

  • 20 sappige Medjoul dadels
  • 100 gram pure chocolade (minimaal 85% cacao, ik ben fan van deze 92%)
  • 20 theelepels smeuïge notenpasta (bijvoorbeeld cashew- of amandelpasta), in totaal ongeveer 1 klein potje van 170 gram)
  • grof zeezout (zoals Maldon)
  • toppings zoals fijngemalen gevriesdroogde frambozen, cacao nibs, hennepzaadjes, kokosrasp of fijngehakte pistachenootjes of amandelen

Zo maak je het:

  1. Snijd de dadels over de lengte iets in, haal de pit eruit en vul de holte met notenpasta.
  2. Zet de gevulde dadels eventjes (30 minuten) in de vriezer om wat harder te worden; zo wordt de chocoladelaag straks sneller hard.
  3. Leg ondertussen een vel bakpapier op je aanrecht met daarop een rooster of (schoon)ovenrooster zodat de dadels hier straks op kunnen ‘uitlekken’.
  4. Smelt de chocolade au bain marie en voeg een klein snufje zeezout toe
  5. Doop de gevulde dadels een voor een met behulp van 2 theelepels in de ‘chocolade-badje’, zorg dat ze rondom bedekt zijn met vloeibare chocolade en leg ze op het rooster.
  6. Bestrooi de dadels (snel na het chocoladebad; want ze harden snel uit) met een klein beetje grof zeezout en toppings naar wens.
  7. Haal ze voorzichtig van het rek af en laat ze verder uitharden in de koelkast zodat de chocolade mooi hard wordt en blijft. Bewaar ze dan ook in de koelkast of in de vriezer in een afgesloten bak. Enjoy!!

Tips:

  • Notenallergie? Gebruik kokosboter(manna)  of zonnebloempit-pasta
  • Ook lekker met pindakaas in plaats van notenpasta. 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s