Havermout is toch wel echt mijn favoriete ontbijt! In de winter, maar zeker ook tijdens de zomer. Warm, romig, zacht, vullend; echt een ‘hug in a bowl’! Je kunt oneindig variëren met toppings en smaakcombinaties dus het verveelt me nooit. Op deze website vind je dan ook niet voor niets veel havermout recepten. Al jaren maak ik deze chocolade havermout wekelijks. Het is het soort recept waar ik keer op keer op terug val. Vandaar dat ik het nu ook graag met jou deel!
De combinatie van raw cacao en maca is niet alleen heel erg gezond (o.a. voor je hormonen) maar vooral ook erg lekker. Bye bye choco cravings! De banaan (of peer) zorgt voor een natuurlijke zoete smaak en de kokosolie zorgt voor een extra romig eindresultaat.
Een super start van je dag dus dit snelle, verzadigende en gezonde ontbijt vol goede energie! Laat je het me weten als jij dit recept gaat proberen? Tag me vooral in foto’s van het eindresultaat op Instagram of Facebook. Vind ik leuk om te zien 🙂
Wat is jouw favoriete havermout-combinatie? En eet jij ook nog warme havermout in de zomer? Of liever koude overnight oats? Ik ben benieuwd!
P.S. Op zoek naar meer gezonde inspiratie? Dan is het 5-wekenplan Puur Gezond & Stralend echt iets voor jou!
Je hebt nodig (voor 1 portie):
- 50 gram havermout (of havervlokken, deze moeten wel wat langer koken)
- 250 ml ongezoete amandelmelk
- 1 rijpe banaan of 1 rijpe peer
- 2 theelepels raw cacaopoeder
- snufje zeezout
- optioneel: 1 theelepel extra vierge kokosolie (dit maakt het extra romig)
- optioneel: 1 theelepel macapoeder
- optioneel: 1/4e theelepel vanille poeder
- 1 eetlepel notenpasta (of pindakaas)
- optioneel: klein handje blauwe bessen of frambozen
Zo maak je het:
- Kook de havermout samen met de amandelmelk en een klein snufje zeezout op laag vuur totdat de gewenste textuur is bereikt (dit duurt ongeveer 5 minuten).
- Prak in de tussentijd de helft van de banaan en snijd de andere helft in plakjes. Gebruik je peer? Rasp dan de helft van de peer en snijd de overige helft in stukjes.
- Roer de raw cacaopoeder, kokosolie, maca, vanille en de halve geprakte banaan (of geraspte peer) door de pap en mix dit goed. Vind je de pap niet zoet genoeg? Voeg dan nu een klein beetje honing of ahornsiroop toe.
- Schenk de pap in je favoriete kom en top met de notenpasta, de plakjes banaan (of stukjes peer) en eventueel wat blauwe bessen of frambozen.
Tips:
- Roer voor een eiwitboost (en daarmee een nog langer verzadigd gevoel) bij stap 3 ook een eetlepel plantaardig eiwitpoeder of collageenpoeder door de pap.
- Ook lekker met een theelepel raw cacao nibs of hennepzaadjes erbij.
- Geen raw cacao in huis? Je kunt dit ook vervangen door gewone cacao poeder.
- Voeg voor een groente boost eens (tijdens stap 3) wat geraspte courgette toe aan de pap. Proef je niets van!
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Pingback: Wat ik eet wanneer ik gestresst of vermoeid ben |