Yoghurt Barn / Amsterdam

Gisteren ben ik samen met Floortje naar Amsterdam geweest om daar een paar ‘healthy hotspots’ te bezoeken (en te shoppen uiteraard..;)). We begonnen onze dag met een heerlijke lunch bij SLA; hier wilden we al lang een keer samen naartoe en gisteren is het er dan eindelijk van gekomen! Daarna heb ik bij Delicious Food heerlijke kokosyoghurt gekocht en ook de spelt-quinoa pasta en de boerenkoolchips kon ik niet laten liggen…. Toen zijn we nog even bij Marqt binnengelopen om vervolgens onze ogen uit te kijken en hebben we een rondje over de Albert Cuypmarkt gemaakt. We eindigden onze dag bij de Yoghurt Barn: een nieuw concept waarbij je je eigen yoghurt samen kunt stellen. Puur & natuurlijk staan hier hoog in het vaandel dus vandaar dat dit ook nog op ons to-visit lijstje stond (ook al zaten we nog behoorlijk vol van ons SLA-avontuur..)! Je vindt de Yoghurt Barn op de 1e van der Helststraat maar ook in Utrecht zit een vestiging op de Vinkenburgstraat. 

Het werkt als volgt: allereerst kies je jouw favoriete yoghurt (hangop, boeren-, magere-, frozen- of geitenyoghurt) waarna je allerlei overheerlijke toppings toe kunt voegen; denk aan mango, blauwe bessen, pure chocolade, muesli, kokos, vijgen, gedroogde abrikozen, gojibessen, hennepzaad en nog veel meer! Kun je, net als mij, niet goed tegen yoghurt gemaakt van koemelk dan kun je ook kiezen voor geiten- of sojayoghurt. Ook bieden ze vooraf samengestelde ‘Specials’ aan (voor de twijfelaars onder ons ;)).

Alle producten zijn (bijna) allemaal biologisch en verantwoord geproduceerd. De zuivel is sowieso biologisch en komt direct van de boer; hoe leuk is dat?! De yoghurt wordt geserveerd in glazen weckpotten en ook al het andere verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaar. Daarnaast kun je kiezen uit allerlei gezonde smoothies & sapjes. Met recht een healthy hotspot dus!!

Lichtelijk overweldigd door zo veel keuzemogelijkheden stonden Floortje en ik een tijd lang te twijfelen om uiteindelijk toch de knoop door te hakken; zij koos romige boerenyoghurt met mango, bastogne koek, aardbeien en kokos en ik ging voor de geitenyoghurt met frambozen, mango, kokos & amandelen. Wat hebben we genoten!! Al met al een heel geslaagd dagje Amsterdam!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Floortje voor de Yoghurt Barn!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Onze creaties 🙂

Een gedachte over “Yoghurt Barn / Amsterdam

  1. Pingback: Sharp Sharp – met winactie |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s