Frittata met zoete aardappel & spinazie

Een frittata is een soort ‘luxe omelet’ en een ontzettend handige manier om van je (groente)restjes af te komen; bijna alles smaakt er namelijk lekker in. Een frittata is heerlijk als makkelijk & licht diner of tijdens de lunch in plaats van een saaie boterham met kaas. Het is zelfs de volgende dag nog heerlijk als (koud) ontbijt. Het verbaasde mij hoe lekker zoete aardappel smaakt in dit gerecht; zeker in combinatie met het zoute van de geitenkaas. Echt een aanrader! 

Ingrediënten (1 persoon): 

  • 1/2e zoete aardappel, goed gewassen en in kleine blokjes (de schil mag je laten zitten)
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 (grote) eieren
  • 2 handen spinazie, goed gewassen
  • 30 gram zachte geitenkaas (of feta)
  • zeezout & zwarte peper
  • klontje roomboter, ghee, kokosolie of avocado-olie

 

Bereiding:

  1. Bak de zoete aardappel samen met de rode ui gaar in een klein beetje boter of olie
  2. Voeg de knoflook en spinazie toe bak heel even mee totdat de spinazie begint te slinken
  3. Kluts de eieren door elkaar en voeg wat zeezout en peper toe
  4. Schenk de eieren over de groenten en verbrokkel de geitenkaas erover
  5. Doe de deksel op de pan en laat het ei (net) gaar worden; zo hoef je hem niet om te draaien en kun je hem gemakkelijk op je bord laten glijden

Enjoy!

 

Tips:

  • Gebruik ook eens fijngesneden boerenkool in plaats van spinazie.
  • Je kunt de frittata ook in de oven klaarmaken (in een oven-bestendige pan of ovenschaal).

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Advertenties

9 gedachtes over “Frittata met zoete aardappel & spinazie

  1. Expocommunication

    Ik wil hem vanavond of morgenavond gaan maken. Ik vraag me alleen 1 ding af; duurt het niet heel lang voordat je zoete aardappel gaar is als je hem ongekookt gaat bakken?

    • Wat leuk! Het is belangrijk dat je de zoete aardappel in kleine blokjes (ongeveer 0,5 cm) snijdt en ze allemaal even groot maakt. Dan duurt het ongeveer 15 minuten totdat ze gaar zijn 🙂 Je zou de aardappel ook kunnen koken en dan in stukjes snijden maar dat geeft niet hetzelfde eindresultaat. Succes!

  2. Pingback: Bewuste Beauty: Marianne Elfrink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s