Groene lente-soep

Deze soep is echt mega gezond want het zit vol groene (blad)groenten! De avocado is het geheime ingrediënt en maakt de soep heel romig en zacht. Perfect als groente-boost tijdens de lunch of als voorafje tijdens het diner.

Ingrediënten (voor 1 flinke pan soep):
  • 500 gram broccoli, inclusief stelen in stukjes
  • 100 gram spinazie, goed gewassen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 ui, fijngesneden
  • klontje roomboter of ontgeurde kokosolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 liter bouillon*

*Zelf getrokken bouillon of van een biologisch bouillonblokje (bij voorkeur zonder gist en suiker).

Bereiding:

  • Fruit de fijngesneden ui in wat olie/boter goudbruin
  • Voeg de knoflook toe en laat heel even meebakken (laat het niet bruin worden; dan wordt de knoflook bitter)
  • Voeg de broccoli en de bouillon toe en laat dit koken totdat de broccoli beetgaar is maar nog wel mooi groen
  • Voeg de avocado en de spinazie toe en laat de spinazie even slinken in de hete bouillon
  • Pureer de soep in delen in een blender of met een staafmixer
  • Breng de soep op smaak met zeezout en zwarte peper

Enjoy!

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 


Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s