Groene lente-soep

Deze soep is echt mega gezond want het zit vol groene (blad)groenten! De avocado is het geheime ingrediënt en maakt de soep heel romig en zacht. Perfect als groente-boost tijdens de lunch of als voorafje tijdens het diner.

Ingrediënten (voor 1 flinke pan soep):
  • 500 gram broccoli, inclusief stelen in stukjes
  • 100 gram spinazie, goed gewassen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 ui, fijngesneden
  • klontje roomboter of ontgeurde kokosolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 liter bouillon*

*Zelf getrokken bouillon of van een biologisch bouillonblokje (bij voorkeur zonder gist en suiker).

Bereiding:

  • Fruit de fijngesneden ui in wat olie/boter goudbruin
  • Voeg de knoflook toe en laat heel even meebakken (laat het niet bruin worden; dan wordt de knoflook bitter)
  • Voeg de broccoli en de bouillon toe en laat dit koken totdat de broccoli beetgaar is maar nog wel mooi groen
  • Voeg de avocado en de spinazie toe en laat de spinazie even slinken in de hete bouillon
  • Pureer de soep in delen in een blender of met een staafmixer
  • Breng de soep op smaak met zeezout en zwarte peper

Enjoy!

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 


Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Een gedachte over “Groene lente-soep

  1. Pingback: Voeding voor een goede weerstand |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s