Deze soep is echt mega gezond want het zit vol groene (blad)groenten! De avocado is het geheime ingrediënt en maakt de soep heel romig en zacht. Perfect als groente-boost tijdens de lunch of als voorafje tijdens het diner.
Ingrediënten (voor 1 flinke pan soep):
- 500 gram broccoli, inclusief stelen in stukjes
- 100 gram spinazie, goed gewassen
- 1 rijpe avocado
- 1 ui, fijngesneden
- klontje roomboter of ontgeurde kokosolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 liter bouillon*
*Zelf getrokken bouillon of van een biologisch bouillonblokje (bij voorkeur zonder gist en suiker).
Bereiding:
- Fruit de fijngesneden ui in wat olie/boter goudbruin
- Voeg de knoflook toe en laat heel even meebakken (laat het niet bruin worden; dan wordt de knoflook bitter)
- Voeg de broccoli en de bouillon toe en laat dit koken totdat de broccoli beetgaar is maar nog wel mooi groen
- Voeg de avocado en de spinazie toe en laat de spinazie even slinken in de hete bouillon
- Pureer de soep in delen in een blender of met een staafmixer
- Breng de soep op smaak met zeezout en zwarte peper
Enjoy!
Pingback: Voeding voor een goede weerstand |