Deze muffins smaken overheerlijk, zijn easy om te maken en zitten vol gezonde volwaardige ingrediënten! De gezonde vetten en eiwitten zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel en houden je bloedsuikerspiegel stabiel. Ze zijn geschikt als hartige ontbijtmuffins of vullend tussendoortje. Geniet er van!
Ingrediënten:
- 130 gram amandelmeel
- 50 gram quinoameel (of boekweit- of kikkererwtenmeel)
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 200 gram zachte geitenkaas
- 100 gram grasboter of roomboter
- 4 biologische eieren
- 70 gram fijngesneden zongedroogde tomaten (op olie, zonder suiker)
- 2 handjes verse basilicum-blaadjes
- 1/2e theelepel zeezout
- hennepzaadjes
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 175 graden
- snijd de tomaatjes in reepjes, de basilicum fijn en verbrokkel de geitenkaas
- mix in een kom het amandelmeel, quinoameel, zeezout en bakpoeder
- voeg de eieren en boter toe en mix totdat je een glad beslag zonder klontjes hebt
- roer ook de tomaatjes, basilicum en de verbrokkelde geitenkaas erdoorheen
- voeg wat amandelmelk toe wanneer het beslag nog wat droog is
- doe papieren muffinvormpjes in het bakblik en verdeel het beslag over de muffinvormpjes
- bestrooi elk vormpje met wat hennepzaadjes
- bak de muffins in ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin en gaar
Enjoy!
Pingback: Healthy op reis |
Pingback: De lekkerste Paas recepten |
Pingback: 10x de lekkerste verwarmende ontbijtjes |