Oh oh oh wat is dit een lekker recept!! Behalve de smaak heeft deze beauty nog meer voordelen: zo is hij glutenvrij, (geraffineerde) suikervrij, zuivelvrij en graanvrij! Daarmee is hij paleo-proof, vegan & ook nog eens ‘raw’! Een perfect alternatief voor de met suiker & tarwe overladen taarten die je in de supermarkt koopt. Ook is deze cheesecake heel eenvoudig te maken. Met recht een win-win situatie! Geniet er van!
Ingrediënten (voor 1 springvorm met een diameter van 18 cm):
- 200 gram amandelmeel
- 40 gram rauwe (ongebrande & ongezouten) pecannoten
- 300 gram gedroogde vijgen, harde steeltjes verwijderd
- 1 eetlepel vanille-extract
- 450 gram rauwe (ongebrande & ongezouten) geweekte cashewnoten*
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 5 eetlepels (rauwe) biologische honing (gebruik ahornsiroop voor een vegan taart)
- 1 vanille-boon
- 2 biologische citroenen
- optioneel: garneren met vers fruit naar keuze (zoals mango of blauwe bessen)
*Week de cashewnoten minimaal 60 minuten van te voren (ideaal gezien een nacht lang) in water.
Bereiding:
- zet de cashewnoten in de week mocht je dat nog niet gedaan hebben
- maal in een keukenmachine het amandelmeel, de pecannoten, de vijgen en het vanille-extract tot een plakkerige massa
- leg een vel bakpapier in je springvorm en zorg dat hij goed is afgesloten
- stort het noten-vijgen mengsel in de springvorm, verdeel het met de bolle kant van een lepel en druk de bodem goed aan
- zet de bodem in de vriezer zodat deze vast wat op kan stijven
- maal daarna in de keukenmachine de geweekte cashewnoten (zonder het week-water), de honing en amandelmelk tot een romige massa
- schraap het merg uit de vanille peul, rasp de schil van 1 citroen en voeg dit, samen met het sap van de 2 citroenen toe aan het cashew-mengsel
- laat de keukenmachine nogmaals even draaien
- haal de springvorm uit de vriezer en bedek de cheesecake-bodem met het cashew-mengsel
- strijk de bovenkant van de taart glad
- zet de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven**
- garneer de cheesecake voor serveren eventueel met vers fruit naar keuze
Enjoy!!
**Weinig tijd of geen geduld? Zet de cheesecake dan minimaal 30 minuten in de vriezer.
Pingback: Cheesecake met chocolade & frambozen |