Rauwe citroen-vanille cheesecake

Oh oh oh wat is dit een lekker recept!! Behalve de smaak heeft deze beauty nog meer voordelen: zo is hij glutenvrij, (geraffineerde) suikervrij, zuivelvrij en graanvrij! Daarmee is hij paleo-proof, vegan & ook nog eens ‘raw’! Een perfect alternatief voor de met suiker & tarwe overladen taarten die je in de supermarkt koopt. Ook is deze cheesecake heel eenvoudig te maken. Met recht een win-win situatie! Geniet er van! 

Ingrediënten (voor 1 springvorm met een diameter van 18 cm):

  • 200 gram amandelmeel
  • 40 gram rauwe (ongebrande & ongezouten) pecannoten
  • 300 gram gedroogde vijgen, harde steeltjes verwijderd
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 450 gram rauwe (ongebrande & ongezouten) geweekte cashewnoten*
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 5 eetlepels (rauwe) biologische honing (gebruik ahornsiroop voor een vegan taart)
  • 1 vanille-boon
  • 2 biologische citroenen
  • optioneel: garneren met vers fruit naar keuze (zoals mango of blauwe bessen)

*Week de cashewnoten minimaal 60 minuten van te voren (ideaal gezien een nacht lang) in water.

Bereiding: 

  • zet de cashewnoten in de week mocht je dat nog niet gedaan hebben
  • maal in een keukenmachine het amandelmeel, de pecannoten, de vijgen en het vanille-extract tot een plakkerige massa
  • leg een vel bakpapier in je springvorm en zorg dat hij goed is afgesloten
  • stort het noten-vijgen mengsel in de springvorm, verdeel het met de bolle kant van een lepel en druk de bodem goed aan
  • zet de bodem in de vriezer zodat deze vast wat op kan stijven
  • maal daarna in de keukenmachine de geweekte cashewnoten (zonder het week-water), de honing en amandelmelk tot een romige massa
  • schraap het merg uit de vanille peul, rasp de schil van 1 citroen en voeg dit, samen met het sap van de 2 citroenen toe aan het cashew-mengsel
  • laat de keukenmachine nogmaals even draaien
  • haal de springvorm uit de vriezer en bedek de cheesecake-bodem met het cashew-mengsel
  • strijk de bovenkant van de taart glad
  • zet de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven**
  • garneer de cheesecake voor serveren eventueel met vers fruit naar keuze

Enjoy!!

**Weinig tijd of geen geduld? Zet de cheesecake dan minimaal 30 minuten in de vriezer.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Advertenties

9 gedachtes over “Rauwe citroen-vanille cheesecake

  1. Pingback: Cheesecake met chocolade & frambozen |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s