Op de valreep nog een recept voor een zomerse salade. Tomaten spelen de hoofdrol in dit recept omdat ze nu nog in het seizoen zijn. Gebruik bij voorkeur rijpe biologische tomaten; die smaken zo veel lekkerder!
Ingrediënten:
- 5 (biologische) tomaten
- 1 flinke rode ui
- 3 tenen knoflook
- stuk geiten/schapen feta naar smaak
- basilicum naar smaak
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- zeezout & zwarte peper naar smaak
Bereiding:
- snijd te tomaten in plakken en doe ze in een kom
- snijd de rode ui & knoflook heel fijn en voeg het bij de tomaten
- maak een soort dressing door de balsamico met de olijfolie te combineren
- schenk de dressing over de tomaten
- breng op smaak met zeezout en zwarte peper
- garneer met feta en basilicum naar smaak
Enjoy!
Tip: dit is een heerlijk zomers bijgerecht bij vis, kip of een BBQ.