Dit recept geeft je een gezond maar heerlijk alternatief voor de klassieke Italiaanse spaghetti. De koolhydraatrijke, zware pasta heb ik vervangen door frisse courgette die heel neutraal smaakt. Om het gerecht wat pit en extra smaak te geven kun je er een heerlijke, snelle zongedroogde tomatenpesto bij maken. Grote bonus van dit gerecht is dat je in een klap héél veel rauwe groente binnenkrijgt. Probeer deze gezonde spaghetti met een twist eens en je bent gegarandeerd om. Heb je meer tijd? Serveer het dan met (ovengeroosterde) tomaatjes, verbrokkelde feta, geroosterde pijnboompitjes en verse basilicumblaadjes.
Ingrediënten (4 personen):
- 18 zongedroogde tomaten (in olijfolie)
- 120 milliliter extra vierge olijfolie
- 1 teentje knoflook
- paar takjes verse tijm (of gebruik gedroogde tijm)
- 30 gram pijnboompitten (+ extra voor garnering)
- zeezout
- 4 courgettes
- optioneel: geiten/schapen feta
- optioneel: tomaatjes (geroosterd in de oven) en/of verse basilicum
Bereiding:
- Begin met het maken van de pesto door de zongedroogde tomaatjes uit te laten lekken. Doe ze vervolgens in een keukenmachine of het aanzetstuk van de staafmixer, voeg de knoflook, olijfolie en tijmblaadjes toe en maal het fijn. Voeg daarna de pijnboompitten toe en pulseer totdat er een mooie pesto ontstaat. Voeg eventueel meer olijfolie toe naar wens en zeezout naar smaak.
- Maak dan van de courgette spaghetti-sliertjes met behulp van een spiralizer/spiraalsnijder. Je kunt het ook met een jullienne-snijder kunne proberen of snijd hele fijne sliertjes met een mes.
- Roer de pesto door de rauwe courgette sliertjes totdat het helemaal bedekt is met een dun laagje.
- Serveer de courgetti eventueel met verbrokkelde feta, geroosterde pijnboompitjes, geroosterde tomaatjes uit de oven en basilicum
Tip: meer zin in warm? Verwarm de spaghetti sliertjes dan even in een pan.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
2 gedachtes over “Courgetti met zongedroogde tomatenpesto”