Budgetshoppen in Duitsland

Een nadeel aan het wonen in Nijmegen is dat er nog niet veel ‘hippe’ ketens zoals Marqt & Sla in de buurt te vinden zijn. Wat echter een voordeel van Nijmegen  is (en prettiger voor je portemonnee), is dat het dicht bij de grens is. Biologische producten zijn veel gangbaarder én betaalbaarder in Duitsland. Ik zal binnenkort een blog schrijven over mijn standpunt wat betreft biologisch (en waarom), voor nu volstaat het om te zeggen dat het absoluut mijn voorkeur heeft. Helaas laat mijn portemonnee het vaak niet toe om 100% biologisch te eten. Hoe je het ook wendt of keert; biologische producten zijn nu eenmaal (een stuk) duurder dan reguliere producten uit de supermarkt (hier lees je nog meer budget tips: https://personalfoodcoaching.nl/2013/04/23/gezond-eten-duur/).

Om te besparen op mijn boodschappen ga ik daarom af en toe naar Kranenburg in Duitsland, vanaf Nijmegen maar 20 minuutjes met de auto. Naast dat ik zo puur mogelijk probeer te eten let ik er ook op wat ik op mijn huid smeer. Je huid is namelijk je grootste orgaan en absorbeert alles; ook crèmes met nare, onnatuurlijke & agressieve ingrediënten zoals aluminium . Huidcrèmes en bodylotion koop ik al niet meer omdat ik daar maar 1 product voor nodig heb, namelijk kokosolie! Je huid wordt er heerlijk zacht van en het is een 100% puur product zonder toevoegingen. Hier lees je meer over de vele voordelen van kokosolie: https://personalfoodcoaching.nl/2013/03/29/kokosolie-een-echt-superfood/

Ik dwaal af dus even terug naar budget shoppen in Duitsland 😉 In Kranenburg stop ik altijd bij de DM drogist en de Aldi. Bij de DM hebben ze namelijk een heel fijn natuurlijk huismerk: ‘Alverde’. De producten van dit merk worden gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen en bevatten vaak maar relatief weinig ingrediënten (altijd goed). Van gezichtsreiniger, maskertjes, douchegel, bodybutter, scrub, shampoo tot zelfs gezichtsdoekjes. Ze verkopen ook natuurlijke make-up van dit merk.  Ook hebben ze bij de DM een uitgebreid assortiment biologische droogwaren zoals verschillende soorten melen, gedroogd fruit, muesli, tomaten in blik, pastasaus, noten, zaden etc.  Ik ga ook altijd even bij de Aldi in Kranenburg langs. Omdat deze Aldi vrij groot is kun je er veel biologische producten vinden; een stuk meer dan bij de Aldi in Nederland en voor een leuk prijsje natuurlijk. 

Afgelopen zaterdag was het weer zover; in alle vroegte vertrok ik samen met vriendlief richting Kranenburg. Mijn buit na een ochtendje shoppen is te bewonderen op de foto’s. Bij de Aldi haalde ik onder andere bio zalm (4,99), bio garnalen (4,99), bio gerookte zalm (2,79), 85% pure chocolade (0,99 per reep), een zakje bio citroenen (0,69), rauwe cashewnoten (1,99) en nog veel meer. Bij de DM kwam ik ook met een goedgevulde tas naar buiten: 4 pakjes gezichtsreinigingsdoekjes (a 1,95 per stuk), spelt-pretzels voor vriendlief (0,85 per stuk), kokoswater  (1,75 per pakje), tube biologische tomatenpuree (1,15), Alverde shampoo (1,75),  Lavera gezichtsmaskertje (1,95) en ga zo nog maar door ;). Met een volle auto en een iets lichtere portemonnee vertrokken we weer richting Nijmegen. Zo slecht is het nog niet om hier te wonen!

Heb jij nog een goede budget tip? Reageer dan even onder dit bericht!

foto 1-3

De DM drogist in Kranenburg

foto 2-2

Het enorme schap vol met biologische producten bij de DM

foto 3-3

Alverde producten in de DM

foto 4

Mijn ‘buit’ bij de DM drogist

foto 5-1

Betaalbaar biologisch bij de Aldi in Kranenburg

8 gedachtes over “Budgetshoppen in Duitsland

  1. Roosmarijn

    Heel herkenbaar, we zijn laatst ook langs de Kaufland geweest. Super groot, grote mooie groente afdeling en een stuk goedkoper dan hier in Nederland. Aanrader!

  2. marietje

    Zit aan de overkant van de weg waar je naar de DM en Aldi bent geweest. Het lijkt een drankenhandel maar je moet er even links om naar achteren rijden en dan heb je daar een grote parkeerplaats en de Re-We. (ben daar bekend in Kranenburg) en in Wyler zit een biologische boer. Misschien ook handig.

  3. Pingback: Mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten & cosmetica |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s