bounty-havermout-personal-foodcoaching

‘Bounty’ havermout

Sinds kort heb ik een nieuwe favoriet op het gebied van havermout en die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden! Jarenlang was het de ‘winning combo’ van appel & kaneel die voor mij eenzaam aan de top stond maar momenteel zit ik al een tijdje in de ‘Bounty havermout’ fase en is het toch echt een gedeelde eerste plaats geworden.

Het blijft natuurlijk heel belangrijk om te blijven variëren (hoe graag ik ook dit goddelijke kommetje iedere dag  zou maken) om zo geen intoleranties op te bouwen en voldoende verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik hoef je waarschijnlijk niet uit te leggen waarom ik het ‘Bounty havermout’ noem dus daar ga ik je niet mee vervelen; ga het maar gewoon maken! 😉 

Ingrediënten: 

  • 50 gram havervlokken of havermout
  • 200 ml (ongezoete) amandelmelk of kokoswater
  • 1 rijpe banaan
  • 1 theelepel extra vierge kokosolie
  • 1 eetlepel kokosrasp of kokoschips
  • 2 theelepels rauwe cacao poeder
  • 1 blokje rauwe- of pure chocolade (minimaal 85% cacao) in stukjes gehakt

Bereiding:

  1. Kook de havervlokken gaar in de amandelmelk
  2. Draai het gas uit en roer er een halve geprakte banaan, 1 theelepel kokosolie en  1 theelepel rauwe cacao doorheen
  3. Doe de havermout in een kom en verdeel de kokosrasp, de andere helft van de banaan en de gehakte chocolade erover

Smullen maar!!

Tips:

  • In plaats van chocolade kun je ook cacao nibs gebruiken. 
  • Extra lekker om de kokosrasp of kokoschips eerst even in een droge pan of in de oven te roosteren voor extra crunch. 
  • Voeg maca-poeder toe bij stap 2 voor extra goodness. 
  • Voeg voor extra eiwitten eventueel 1 eetlepel Sunwarrior proteïne poeder toe bij stap 2. 
  • Wil je er echt een feestje van maken? Doe er dan nog een lepel notenpasta of wat gehakte nootjes bij!

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

IMG_7326.jpg

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

10 gedachtes over “‘Bounty’ havermout

  1. Deze variant kende ik nog niet. Lijkt me heerlijk! Ik heb alle ingrediënten in huis voor de bounty versie, dus ik test het morgen even uit :-). Deze morgen nog havermout gegeten met mango en hazelnootjes.

  2. Pingback: Gezonde chocolade? Die lust je rauw! |

  3. Pingback: Havermout met matcha, banaan & kokos |

  4. Pingback: Gastblog: Bounty’s |

  5. Pingback: Roy’s gehaktballen met puree |

  6. Pingback: 10x de lekkerste verwarmende ontbijtjes |

  7. Pingback: Snickers havermout |

Plaats een reactie