Tajine met aubergine & zoete aardappel

Dit kleurrijke gerecht staat snel op tafel, zit bomvol groenten & barst van de smaak. Het is een lange ingrediënten lijst maar door deze kruiden & specerijen aan te schaffen kun je een lang tijd vooruit en heb je altijd een goede basis voor veel gerechten in huis. 

 

Ingrediënten (4 personen):

  • 400 gram biologisch rundergehakt*
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel (ontgeurde) kokosolie
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 zoete aardappel, in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2e  theelepel gemalen kurkuma
  • 1/2e  theelepel gemalen fenegriek
  • 1/2e  theelepel kaneel
  • zeezout & zwarte peper

 

Bereiding:

  • Bak de ui samen met de zoete aardappel, paprika, courgette en aubergine 5 minuutjes aan in de olie**
  • Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak even mee
  • Voeg de gedroogde kruiden & specerijen toe en bak nog even
  • Doe de tomatenstukjes uit blik erbij samen met 200 ml water
  • Laat de saus 15-20 minuten pruttelen (totdat de zoete aardappel gaar is)
  • Breng de saus op smaak met zeezout & zwarte peper
  • Serveer het zo of met gekookte quinoa of zilvervliesrijst***

Enjoy!

 

*Voeg voor een vega optie gekookte kikkererwten toe.

**Heb je geen tajine? Maak het dan gewoon in een hapjespan.

***Garneer het gerecht eventueel nog met verse koriander.

 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

 

Een gedachte over “Tajine met aubergine & zoete aardappel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s