Dit kleurrijke gerecht staat snel op tafel, zit bomvol groenten & barst van de smaak. Het is een lange ingrediënten lijst maar door deze kruiden & specerijen aan te schaffen kun je een lang tijd vooruit en heb je altijd een goede basis voor veel gerechten in huis.
Ingrediënten (4 personen):
- 400 gram biologisch rundergehakt*
- 1 ui, fijngesneden
- 1 eetlepel (ontgeurde) kokosolie
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 zoete aardappel, in kleine stukjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
- 1 eetlepel paprika poeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2e theelepel gemalen kurkuma
- 1/2e theelepel gemalen fenegriek
- 1/2e theelepel kaneel
- zeezout & zwarte peper
Bereiding:
- Bak de ui samen met de zoete aardappel, paprika, courgette en aubergine 5 minuutjes aan in de olie**
- Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak even mee
- Voeg de gedroogde kruiden & specerijen toe en bak nog even
- Doe de tomatenstukjes uit blik erbij samen met 200 ml water
- Laat de saus 15-20 minuten pruttelen (totdat de zoete aardappel gaar is)
- Breng de saus op smaak met zeezout & zwarte peper
- Serveer het zo of met gekookte quinoa of zilvervliesrijst***
Enjoy!
*Voeg voor een vega optie gekookte kikkererwten toe.
**Heb je geen tajine? Maak het dan gewoon in een hapjespan.
***Garneer het gerecht eventueel nog met verse koriander.
Een gedachte over “Tajine met aubergine & zoete aardappel”