Kokosbonbons

Er is weer een nieuwe maand aangebroken dus tijd voor een nieuwe receptenruil. Dit keer kreeg ik de blog van Susan Dullink van Paleo Made Simple toegewezen en daar ben ik heel blij mee!  Ik volg deze site namelijk al een hele tijd en ben een echte fan! Susan maakt de heerlijkste creaties dus aan inspiratie om hier iets uit te zoeken geen gebrek. Alle recepten op haar website zijn ‘Paleo-proof’ (meer over wat Paleo precies inhoudt lees je hier) Uiteindelijk viel mijn keuze op haar overheerlijke Paleo witte chocolade, die ik iets heb aangepast (daarom noem ik ze kokosbonbons). Ze zijn super simpel om te maken, de ingrediënten zijn niet duur en ze smaken ook nog eens heerlijk! receptenruil

Neem ook eens een kijkje bij de andere foodbloggers die meedoen: EetPaleo, Mind Your Feed, Pure Food Coaching, Mijn Paleo Keuken, Cave-a, Barbara Eet, Kiwi enzo, Puur Home Made, Oerspronkelijk, Oerkracht Voedingsadvies, Puur en lekker leven volgens Mandy, Dayenne Foodblog & Leef bewust, eet gezond

 

Ingredienten (12 stuks):

  • 10 gram kokosrasp
  • 120 gram kokossanten
  • 1 eetlepel bio honing* (of ahornsiroop voor vegans)
  • 1 vanille-boon (of 1 eetlepel vanille-extract)
  • 1 eetlepel cacao nibs (optioneel)
  • handje noten of zaden, in stukjes gehakt**
  • handje gedroogd fruit, in stukjes**
  • ijsblokjesvorm voor 12 blokjes****

 

*Ben je niet zo’n zoetekauw? Je kunt de honing gerust weglaten.

**Zoals amandelen, hazelnoten, paranoten, cashewnoten, pecannoten of een mix hiervan. Je kunt ter variatie (of bij een notenallergie) ook kiezen voor pompoen- of zonnebloempitten.

***Kies bijvoorbeeld voor rozijnen, incabessen, gojibessen, vijgen, abrikozen, cranberry’s of een mix hiervan.

****Of gebruik bonbon-vormpjes, een bekleede brownie-vorm of een mini-muffinvorm met muffinpapiertjes erin.

 

Bereiding:

  • Smelt de kokossanten in een steelpannetje op heel laag vuur (je wilt niet dat het bruin wordt of  aanbrandt)
  • Roer het merg van de vanille, de honing, de noten, het gedroogde fruit, de cacao nibs & de kokosrasp erdoor
  • Verdeel het mengsel over de ijblokjesvorm en zet het in de vriezer om op te stijven (ongeveer 1 uur)

Geniet!

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s