Gastblog: Bounty’s

Deze lekkere bounty’s zag ik voorbij komen bij Puur Suzanne. Wellicht ken je haar blog, zo niet, ga er dan zeker eens kijken! Ik vroeg Suzanne of ze haar recept voor bounty’s ook hier wilde delen. Deze bounty’s zijn zoo ontzettend lekker en simpel te maken! Even wegdromen en je in tropische oorden wanen…

P.S. Ook een bounty addict? Maak dan ook eens deze bounty havermout.

Suzanne: “Na het avondeten op de bank met een kop thee en een stukje chocolade is mijn favoriete moment van de dag. Chocolade maakt het leven leuker. En de combinatie chocolade en kokos is echt mijn favoriet. Jammer dat die blauwe candybars niet echt heel voedzaam zijn. Gelukkig heb ik daar de oplossing voor: zelf bounty’s maken!”

Wat heb je nodig voor ongeveer 18 bounty’s?

Keukenmachine , steelpan, aluminium kom, bord en aluminiumfolie

  • 120 gram kokosrasp
  • 12 ontpitte dadels (kleine)
  • 4 eetlepels kokosolie (zorg ervoor dat het gesmolten is)
  • een halve theelepel vanille poeder
  • 100 gram pure chocolade (minimal 75%)

 Hoe maak je deze lekkere bounty’s?

  1. Doe de kokosrasp, kokosolie, vanille poeder en dadels in de keukenmachine meng het totdat er een plakkerige massa ontstaat.
  2. Maak van de plakkerige massa bolletjes en druk deze goed aan. Leg de bounty’s op een bord met aluminiumfolie en zet dit bord minimaal 15 minuten in de vriezer.
  3. Breek de chocolade in stukken, en doe ze in een kom. Zet de kom op een pannetje met kokend water, roer met een houten lepel erdoor heen totdat alle chocolade gesmolten is. Haal het kommetje van het vuur. Rol de kokosballetjes door de chocolade tot ze helemaal bedekt zijn. Leg ze terug op het bord zet voor 20 minuten terug in de vriezer. Zet daarna in de koelkast totdat de chocolade helemaal hard geworden is. Bewaar de bounty’s in de koelkast.

Geniet ervan!

Recept & fotografie door Puur Suzanne 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s